Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

GRIM LEGION – Unholy Resurrection CD 2014, Horror Pain Gore Death Production

Uzavřen v ulitě všedních dní chodím po ulicích a přemýšlím, jestli jsem se čistě náhodou nenarodil do špatné doby. Zahlcen informacemi si potřebuji vyčistit hlavu a vzpomínám na mládí, kdy jich bylo o hodně méně. Hledám ve svém mp3  přehrávači něco, co by mi alespoň trošku rozproudilo krev v žilách. Bohužel, dneska nemám skoro na nic chuť. Chvíli zkouším dokonce i obyčejné ticho, ale nezabírá to. Hlasy lidí, cestujících ranní tramvají do práce mě ruší v mém soustředění. Nakonec jediný, kdo na mě zabírá, jsou GRIM LEGION. Přitom je to zase old school death metal, prolezlý obyčejnou špínou. Nic nového, převratného, dokonce ani retro-dokonalého. Míjím hřbitov, který každé ráno sleduji bedlivě a pozorně jako každý death metalista (smích). Tentokrát se mi zdá, že jsem zase zahlédl nějaký pohyb. Možná to byl jenom stín nebo zabloudivší opilec, nevím. Dokázal mi ale navodit spolu s právě znějícími tóny smrti konečně to správné mrazení v zádech.

GRIM LEGION jsem si pro sebe objevil náhodou, možná snad i omylem. Dohledával jsem si informace o funeral doomových EVOKEN a najednou koukám, že mistr John Paradiso má i jednu svoji boční, sírou smrdící death metalovou kapelu. Následoval klasický internetově-sběratelsko-fyzický postup a najednou mi na stole leželo krásně vyvedené CD. Už jenom samotný příběh získání téhle desky do sbírky by zabral několik odstavců, přesuňme se tedy k muzice samotné. Zkuste si nakreslit několik množin vedle sebe. Některé budou obsahovat postupy, které hráli kdysi OBITUARY, jiné zase DEATH, AUTOPSY nebo třeba MORBID ANGEL. Někde v jejich průniku pak nalezneme samotné GRIM LEGION. Není slyšet žádné zběsilé riffy, nikde nejsou k dostání ani technické finesy. Sází se spíše na lehčí, drsné melodie, dobrý zastřený zvuk a Devlinův záhrobní vokál. Kapela si mě ihned svým přístupem získala a po několika společně strávených večerech jsem měl co dělat, abych se přinutil si pustit také něco jiného.

Za největší devizu recenzované desky považuji melodie. Ty jsou velmi dobře zapamatovatelné a některé z nich nepostrádají dokonce „hitový“ potenciál (pokud se to tedy dá o death metalových šílenostech napsat). Mnohokrát jsem se přistihl, že si pobrukuji spolu se smečkou refrény a při sólech se kroutím jako červ vytažený z čerstvého hrobu. Není zde podceněno nic, co by mělo dělat dobře vyznavačům plesnivého smrtícího kovu. Byl jsem až překvapen, kolik tvrdosti a drsnosti album obsahuje. Není sice obsažena v rychlosti a technice, ale cáká z nahrávky na všechny strany. Hodně tomu přispívá velký tlak, náboj, který je zde cítit snad z každého tónu.

Mimo mých toulek s přehrávačem na uších po městě a opuštěných lesích se mi osvědčilo poslouchat tuhle desku doma, kdy vždy rozezvučela můj přehrávač takovým způsobem, že sousedé neměli příliš daleko k šílenosti. Aparatura měla co dělat, aby to přežila a já si s blaženým úsměvem na tváři přeříkával pořád dokola nejsvětější death metalovou mantru: „Pane náš, jenž si dole v pekle, otevři prosím všechny hroby a nedopusť, aby tahle smrtící radost někdy skončila. Dej nám jen samé ohlodané kosti, smějící se lebky a pořádnou porci drásajících riffů.“ 

„Unholy Resurrection“ neumím poslouchat s nadhledem, s kritickým okem. Stávám se jen prachsprostým obyčejným fanouškem, který si tuhle nahrávku vychutnává natolik, že ztrácí pojem o okolním světě a „jen“ si užívá. Vše je tady dotaženo k old schoolové dokonalosti. Zvuk, obal, melodie, dobré riffy, drive, síla, špína, energie. Víc nechci a ani vlastně nepotřebuji. Pro někoho to bude možná málo, ale já jsem navýsost spokojený. Esence devadesátých death metalových let zabalená velmi příjemným způsobem a obsahující navíc velkou porci nápadů. Doporučuje deset z devíti prošedivělých death metalistů (smích)!

Seznam skladeb:

  1. Erebus
  2. Necromajesty
  3. Beyond the Grave
  4. Dark Ritual
  5. Through Godless Eyes
  6. Blood Addict
  7. Alien Predators
  8. Eternal Torment
  9. Unholy Resurrection


Čas: 26:41

Sestava:

  • John Paradiso – kytara
  • Devlin Bane – zpěv, kytara
  • Markus Misery – basa
  • Ryan Donato – bicí


FACEBOOK

http://www.last.fm/music/Grim+Legion
http://www.reverbnation.com/grimlegion
https://twitter.com/GrimLegionNJ
http://www.horrorpaingoredeath.com/


Zveřejněno: 17. 07. 2014
Přečteno:
3401 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář