Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

ABYSSUS / NOCTURNAL VOMIT – No Life In the Coffin MC 2013, Chaos and Hell Productions

Řecká death metalová scéna je poněkud v pozadí a tak v recenzovaném splitku dojde na představení dvou kapel. Split kazeta, která vyšla u Chaos and Hell Productions v nákladu 100 ks ukrývá death metalové běsnění v podobě partiček ABYSSUS a NOCTURNAL VOMIT. Černobílý obal kazety nahání hrůzu díky namnoženým kostrám a nepříliš kvalitní grafika pak dodává ještě větší nádech old schoolu. Všude kosti, lebky, obrácené kříže – zlo kam se podíváš (úsměv). Pojďme tedy do řeckých death metalových vod.

ABYSSUS:
Toto tříčlenné uskupení z Atén funguje teprve od roku 2011 a kromě dvou splitek má na kontě ještě jedno EP. Po zapnutí kazety se na mě okamžitě začíná valit staroškolský death metal, který neodkazuje na nikoho jiného, než na pionýry žánru – OBITUARY, PESTILENCE, APSHYX nebo BENEDICTION. Na splitko „No Life in the Coffin“ ABYSSUS nahráli celkem čtyři svoje vály. Špinavý a chorobný death metal, který se zapomněl někdy v roce 1988. Hutné riffy, valivé pasáže připomínající rozzuřenou tankovou jednotku hrnoucí se do boje. ABYSSUS drtí death metal v jeho nejryzejší podobě se srozumitelným vokálem. Využívají všechny jeho stavební kameny. Pomalé až doomové pasáže, rychlé death/thrashové vichřice a stokrát slyšené, ale stále bavící kytarové riffy jsou zahaleny do špinavého, zahuhlaného, leč čitelného zvuku. ABYSSUS v žádném případě nechybí death metalová temnota ani otevřené peklo. A že jsem si s těmi vzory nijak nevymýšlel, dokazuje závěrečný cover skladby „Deathhammer“ od ASPHYX. Death metalový bastardi otevřeli hroby dokořán! (7/10)

NOCTURNAL VOMIT:
Souputníci z Thessaloniki NOCTURNAL VOMIT se svého řemesla chopili v roce 2001 a za ty roky stihli kromě demáčů několik splitek (např. s BESTIAL RAIDS, EMPHERIS nebo THRONEUM), EP a jednu velkou desku „Cursed Relics“ z roku 2012. Podle informací ale NOCTURNAL VOMIT letos ukončili činnost a tak se v případě splitu „No Life in the Coffin“ zřejmě jedná o labutí píseň. Také NOCTURNAL VOMIT nahráli čtyři vály z vlastní kuchyně a podobně jako u ABYSSUS se jedná o old school death metal v hodně syrovém podání. Zvuk je ale o třídu horší a tak některé pasáže (především ty rychlé) různě prskají, plivou a chrchlají (úsměv). Kromě vlivu starých death metalových ikon lze slyšet dřevní black metal. Více pomalejších pasáží, ale také kytarových sól, které ale nejsou v tom bordelu moc slyšet. Také vokál je mnohdy utopený v záplavě rachotu a hluku. Přesto všechno se jedná o poctivý a klasický death metal staré školy. Také NOCTURNAL VOMIT si přichystali jeden obstojný cover – BATHORY – „Raise the Dead“. (5/10)

Seznam skladeb:

ABYSSUS:
  1. Days of Wrath
  2. Remnants of War
  3. Left to Suffer
  4. Unleash the Storm
  5. Death Hammer (Asphyx cover)

NOCTURNAL VOMIT:
  1. H arxi tu telus (intro)
  2. Sacrosanct
  3. Unearthing the Foul of Manna
  4. Expulsion of Holiness
  5. Raise the Dead (Bathory cover)

Čas: cca 14 min. + cca 16 min.

Sestavy:

ABYSSUS
  • Kostas Necrophobic - vokály, baskytara
  • Panos Necrophiliac - kytara
  • Miltos Exakoustidis - bicí

NOCTURNAL VOMIT
  • Kolozis P.K. - baskytara
  • Thomas Vomit - kytara, vokály
  • Chris Douglas - bicí

https://www.facebook.com/pages/Abyssus/144338552349700

Zveřejněno: 02. 05. 2014
Přečteno:
3441 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

02. 05. 2014 00:16 napsal/a prepil
sakra..
Nocturnal Vomit skončili, tak to je škoda.. Tohle split jsem samozřejmě neslyšel, kazety už dávno nemám na čem přehrát, ale fošna \"Cursed Relics\" byla hodně dobrá! Doporučuji..