Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HUSMAN FEST

QUINTESSENZ – Back to the Kult of the Tyrants CD 2013, Evil Spell Records

Německo je pro thrash metal evropskou kolébkou a tak stejně jako se v osmdesátkách ze špíny a prachu západoněmeckých průmyslových měst zrodily kapely, které formovaly žánr, tak i v současnosti se klubou na povrch stále nová a nová uskupení. Od labelu Evil Spell Records přišlo k recenzi debutové CD kapely QUINTESSENZ z Blombergu. Abych byl přesný, nejedná se o kapelu, ale o projekt jednoho člověka, který vystupuje pod pseudonymem Genözider. Ten si veškeré nástroje obsluhuje sám a je tak vzdáleným kolegou profláklejšího Joela Grinda z TOXIC HOLOCAUST. Debutní CD nese název „Back to the Kult of the Tyrants“ a je mixem old school black a thrash metalu.

Obal CD napovídá, že nás čeká cesta peklem. Satan, obrácený kříže, pálení čarodějnice, pentagramy a zlo kam jen dohlédneš. Hudba QUINTESSENZ je přesně tím pravým old school výletem do osmdesátých let, kdy na temné straně metalové vládli VENOM, HELLHAMMER a BATHORY. Později se se z pekelné líhně vyloupli třeba SARCOFAGO nebo VULCANO a právě odkaz všech těchto kapel najdete na „Back to the Kult of the Tyrants“. V jednoduchosti je síla a tak každý z devíti válů (+ intro) je postavený na chytlavém thrash/punkovém riffu a dřevěných bicích. Nechybí vyhrávky, sem tam nějaké to sólo nebo skřípění kytar. Vokál jako ze záhrobí – chorobný řev, přesto místy spolehlivě srozumitelný. Nechybí ani odkaz starého speed metalu nebo raritní desky „Obsessed by Cruelty“ od SODOM. Zvukově se k této nahrávce QUINTESSENZ také blíží. Špinavý, chrastivý a zahuhlaný zvuk se blíží spíše zvuku nějakých demáčů. Jenže ono to takhle má znít! Když peklo, tak se vším všudy. Jen by mohla být celá nahrávka trochu nahlas. Vály jako „Sepulchral Desecration“, „Black Metal Holocaust“ a „D-Beat Hammer“ spolehlivě uspokojí každého thrashera, black metalistu a možná i crustera. Jenže poslední dvě skladby mě už tolik nebaví. Na nějaké změny temna, melodičtější pasáže se tu prostě nehraje. Nuda a mám jednoduše problém album doposlouchat. Z nějakého důvodu jsem měl po sedmé či osmé skladbě celého CD dost. Ačkoliv je stopáž něco málo přes půl hodiny, některé sklaby postrádají ten správný feeling a energii a po pár vteřinách začnou nudit.

QUINTESSENZ jako projekt na svém debutu „Back to the Kult of the Tyrants“ obstál. Pravdou je, že se ale jedná o CD pro milovníky podobných staroškolských prasečin. Kvalit kapel, které jsou v Německu na stejné vlně (např. HELLISH CROSSFIRE, NOCTURNAL, CRUEL FORCE nebo KETZER), sice album nedosahuje, ale berte v potaz, že vše je zásluha pouze jednoho člověka, který dělá hudbu, kterou sám poslouchá a má ji rád. Kdo má rád špinavý old school black thrash, kde se to v textech hemží válkou a satanem, nechť si QUINTESSENZ a „Back to the Kult of the Tyrants“ poslechne.

Seznam skladeb:
  1. Reinflame the Stake     
  2. Back to the Kult of the Tyrants          
  3. Nekrowhore     
  4. Sepulchral Desecration     
  5. Black Metal Holocaust     
  6. Ancient Rites      
  7. D-Beat Hammer     
  8. Wings of Blasphemy     
  9. Hail the Hordes of Eternal Death
  10. Iron Hammer Sacrifice

Čas: 33:17

Sestava:
  • Genözider - všechny nástroje

https://www.facebook.com/grquintessenz

Zveřejněno: 14. 01. 2014
Přečteno:
3433 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář