Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
TELEPATIE VI

AS I LAY DYING - Frail Words Collapse CD 2003 - Metal Blade Records

As I Lay Dying... Kombinácia HC, death metalu a grindu, ležiaca a umierajúca... No, kapela sa snaží zachytiť smútok menej "tradičnou" formou, než na akú sme v metale zvyknutí... A teda, na doom metalovú... No i keď podľa názvu by to človeka lákalo, myslieť si, že ide o doom... Opak je pravdou, jedná sa o precítenú HC muzičku... Najmä vokalista si ide vykričať hlasivky tým najviac depresívnym, nespokojným a nešťastným krikom... Čo mi ale vôbec nepripomína umierajúceho človeka... Skôr pekne naštvaného. :-)

V 94 Hours to gitary rozparádia Panterovskými riffmi, ktoré prejdú do HC rytmu, v ktorom dostanú veľký priestor najmä bicie (činely) a basgitary, potom na ne nadviaže death metalová pasáž, pár krát sa to zopakuje, pomieša, za sprievodu vokálu, z ktorého má človek pocit, že si spevák rve srdce priamo z tela... Myslím, že toto je skutočne hudba len na určité dni. Teda ak nechce byť človek príliš často rozrušený, lebo ten spevákov vokál je fakt ničivý. :-) Ovšem, nie je nejak výnimočný od iných vokálov v podobnom žánri... Jeho "trilkovanie" sa dá popísať hádam najlepšie tak, že je to kombinácia obyčajného kriku, death growlingu, grind core výkrikov, ktoré pri gradáciách zasiahnu až do crustu. :-) (zložitá definition)

Distance Is Darkness... Tak toto je naozaj krutý začiatok pre ušné bubienky... Činely burácajú o sto šesť počas celej piesne a je to tak trošku bordel, ktorý sa podchíľou zmení na kľudnejšiu pasáž, ale veľmi dlho to nepotrvá a ozvú sa kvíliace, rumázgavé gitary... V pasáži s pomalším tempom sa objavia aj čisté vysoké vokály, nie však heavy metalové :-) aby nevznikol nesprávny dojem... No a po onej pasáži song aj skončí...

Behind Me Lies Another Fallen Soldier - skoro ako slaďák... pomalé, smutné takmer doom metalové melódie to naštartujú a potom sa to zrýchli do stredného tempa... Stále je to trošku doomové, až na tie vokály a činely, ktoré si naozaj nedajú skoro ani na chvíľu pauzu... :-)

Desiata skladba sa volá príhodne - Song 10, začína pomaličky akordíkmi, sem-tam úder bicích... Len si to večer pustiť, otvoriť si víno a počúvať... :-) No keby ste to niekomu "nemetalovému" pustili ako hudbu na večer, tak po 2:25 tohto songu ho asi vystrie a to víno rozleje. :-) Toto je ale v porovnaní s ostatnými skladbami druhá pomalá pieseň...

No, tento počin je okrem dvoch skladieb naplnený rýchlymi kúskami, ktoré by nemali sklamať milovníkov core a "tvrdšej" odnože metalu... Na chuť by tomu mohli prísť ľudia, ktorí obľubujú napr. Soilwork (i keď As I Lay Dying je v trošku tvrdšom kabáte).

Tracklist:

01. 94 Hours

02. Falling Upon Deaf Ears

03. Forever

04. Collision

05. Distance is Darkness

06. Behind Me Lies Another Fallen Soldier

07. Undefined

08. A Thousand Steps

09. The Beginning

10. Song 10

11. The Pain of Seperation

12. Elegy

Zostava:

Tim Lambesis - vokály

Jordan Mancino - bicie

Nick Hipa - gitara

Phillip Sgrosso - gitara

Clint Noris - basgitara

www.asilaydying.com


Zveřejněno: 03. 12. 2004
Přečteno:
3357 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Weronyka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář