TELEPATIE VI

LEAVES EYES - Lovelorn CD 2004 - Napalm Records

Liv Kristine Espenaes z Theatre of Tragedy sa rozhodla pokračovať v Leaves Eyes a to, čo mi práve hrá, je toho výsledkom. No v poslednej dobe sa naozaj rozšupla, trošku si k zvýšeniu populárnosti pomohla aj cez Cradle Of Filth, ktorí v poslednej dobe žnú svoju najkomerčnejšiu éru, no zároveň zrejme hudobne najkvalitnejšiu (ovšem vec názoru..).

K samotnému albumu asi toľko, že to, čo človek od neho očakáva, to aj dostane. Veľmi silne to pripomína album od ToT - Velvet Darkness They Fear, i keď je tam o poznanie menej growlingu. Klávesy sú tam veľmi atmosferické a jemné, neodlúčiteľné od samotných gitár - ktoré by same o sebe za moc nestáli. No sú aj piesne, ktoré zaslúžia naozaj vyzdvihnúť - hlavne Ocean`s Way, kde sa vlastne aj prvý krát zjaví growling a prekvapujúco, Liv skúša na tomto albe spievať aj operne, a celkom sa jej to darí, len to od nej možno trošku zvláštne znie, nie však zle. Lovelorn, titulná pieseň, je skôr pomalý slaďák, s veľmi jemnou hudbou v pozadí a Kristínkyn hlas znie ako nejaký vetrík v pozadí, čo na človeku nechá veľmi upokojujúci pocit (pocitovo podobné Enyi). Celkom dosť si zaslúžia vyzdvihnúť piesne Temptation a Return To Life, vďaka svojej ponuro temnej peknej atmosfére (vynikajúco vystihnutej) a výborné výkony v growlingu. Zas pieseň Into Your Light na mňa pôsobí dosť popovo, zvlášť po tom, ako som počula aj rovnomenný singel a všimla si, čo s tou piesňou všeličo porobili.

Čo sa týka textov, sú typicky theatrovsky romantické a poetické. :-) Obal je vynikajúco spravený, veď bodejť by nie... No, takže ako to zhrnúť - nepadajú tu žiadne extra hrdinské hudobnícke výkony, ale zato to má čo do seba, čo sa týka pocitov. Taká vcelku priemerná gotika.

Zostava:

Liv Kristine Espenas - vokály

Alex Krull - growling

Mathias Röderer - gitara

Thorsten Bauer - gitara

Chris Lukhaup - basgitara

Martin Schmidt - bicie

Tracklist:

1. Norwegian Lovesong

2. Tale Of The Sea Maid

3. Ocean's Way

4. Lovelorn

5. The Dream

6. Secret

7. For Amelie

8. Temptation

9. Into Your Light

10. Return To Life


Zveřejněno: 16. 10. 2004
Přečteno:
3633 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Weronyka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

18. 10. 2004 13:09 napsal/a peklop nedelak
atrocity
mam jen singl a to je komercni sracka. Ale aspon to neni duc tuc jako posledni TOT. Kdyz kouknu na obaly, obsazeni a zpracovani data tracku na singlech LE a Atrocity, neni tam moc rozdilu.