Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

AGGRESSIVE TYRANTS – Případy plné ženské krve a mužského spermatu CD 2010, Bizarre Leprous Productions

Upozornění!!! Tato recenze není vhodná pro osoby mladší 18 let. Pokud nesplňuješ tento požadavek, opusť neprodleně tuto stránku. Osoby zletilé a starší osmnácti let, které nepohoršuje sexuálně orientovaný materiál, nechť pokračují ve čtení na vlastní nebezpečí.

Když mi Johan oznamoval, že pro mě má něco speciálního na recenzi, nahrávku jejíž název se prý bojí i vyslovit nahlas, aniž by jeho mládeneckou tvář nezalil ruměnec, cítil jsem po těle mírné vzrušení. Jak se záhy ukázalo, jedná se o staré známé úchyly Aggressive Tyrants a jejich nejnovější CD „Případy plné ženské krve a mužského spermatu“. Ostatně kdoví, jaké množství v názvu uvedených vzácných tekutin museli tyrani dodat na adresu Romana Poláčka, majitele jednoho z nejextrémnějších hudebních vydavatelství v naší galaxii - Bizarre Leprous Production, aby jim tenhle marast posvětil a vydal pod svými křídly.

Trio agresivních rafanů vzniklo v roce ´93, na kontě mají tři kazetová dema, dva CD demáče a také split MC s dnes již rozpadlou bandou Upside Down. Vrcholem jejich podzemní popularity v okruhu podobně smýšlejících deviantních jedinců bylo určitě třetí demo „Žužlání klitorisu zdechlé narkomanky“, které vyšlo u Shindyho. Dnes věc téměř nemyslitelná.

Stále aktuální materiál vyšel sice už před dvěma roky, ale byla by škoda nechat ho zapadat prachem a jemným popílkem, co se každý den valí z komína místního krematoria. Po koketování s hardcorem na předešlých dvou nahrávkách, se Aggressive Tyrants vrací k osvědčenému modelu nekompromisního gore death/grindingu. Ovšem nutno podotknout, že v plné síle. Celkem čtrnáct původních skladeb, skrz naskrz potřísněných krví a spematem. Počínaje nechutným obalem, jemuž vévodí torzo vedví rozpůlené lidské hlavy, posazené na kotvě, jež je umocněno bílým podkladem. Nevím, jak to souvisí s názvem alba, ale stylové to nepochybně je. Podobně jako rozkládací dvanáctistránkový buklet, kde nechybí pelmel fotek plný masových vrahů, fetiš sexuálních pratik a patologického gore, postahovaných odněkud z temných zákoutí počítačových sítí. Tahle explicitní brutalita už jen sotva v dnešní době někoho šokuje, ale v gore grindu to bez toho zkrátka nejde. Plusem jsou vytištěné kompletní české i anglické texty, při kterých mi nejednou „vyskočí rohlík“ na tváři. Je třeba je brát s velkým nadhledem a je dobře, že Jindra Jasan „zpívá“ v rodném jazyce. V bukletu chybí sice informace, kde se materiál nahrával, ale výsledný zvuk je maximálně prasácký, ale zároveň dostatečně přehledný. Hrne všechno před sebou, přesně podle hesla „Mass Murders Anal Sperm Terrorist Gore Grind.“ Nebudu tady zbytečně rozebírat jednotlivé skladby, které jsou samozřejmě protkány, řádně šťavnatými hláškami (kupodivu vtipnými!) a celá kolekce songů je v rámci možností hudebně pestrá. Ve skladbě Čarodějnice – kněžky bohyně sexu, lze zaslechnout silný black metalový feeling. Pestrá hardcorová témata roubují Aggressive Tyrants do svých skladeb snad od svých začátků, převládá hoblující death grindová smršť, s opravdu vokálně pestrým výrazivem. Od nesrozumitelného kanálního murmuru, prasečí ryk, žertovných hlásků, morbidních výkřiků se dostaneme až k rapování v poslední vypalovačce „Frigidní“, kde jsou ke slyšení i (podle mě) pozouny!

Citlivě zvolená půlhodinová stopáž je ideální. Takto má nahrávka ty správné koule a jakékoliv prodlužování by jí jen uškodilo. Méně někdy znamená více. A v grindu tohle pravidlo platí dvojnásob. Tak jo, tohle CD je zatím to nejlepší, co od Aggressive Tyrants můžete slyšet. Kazetu „Žužlání klitorisu zdechlé narkomanky hoďte do popelnice“, beztak už ji stejně nemáte na čem přehrát a kupte si tohle povedené cedlo, plné perverzních melodií a pokleslých říkanek. Aggressive Tyrants jsou v životní formě, to mi věřte. Jestli se nepletu, na Obscenu také ještě nehráli, tak co třeba za rok?

Čas: 30:54

Seznam skladeb:
  1. Intro
  2. Případy plné ženské krve a mužského spermatu
  3. Přejetí rozjetí není úlet pro děti
  4. Necroman/necrosadista
  5. Chtělo by to obměnit (vulgo vaginitida parazitní)
  6. Sexuální vraždy páchané na pracovišti (n.p. Prefa, Dolní Březinka - 1. 4. 1972)
  7. Don Chuan z krematoria
  8. Sen menstrujícího chlapce z klubu motýlků
  9. Čarodějky - kněžky bohyně sexu
  10. Majka z asociální rodiny
  11. Šafránek Svatopluk
  12. Dr. Patolog
  13. Globalizace
  14. Frigidní
http://tyrani.wz.cz/
www.bizarreleprous.cz

Zveřejněno: 08. 09. 2012
Přečteno:
3973 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář