Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Kdo byl na letošním Fit of Rage festivalu, určitě neprohloupil, nicméně že to bylo málo lidí, to už jsme zmínili v reportu, jak všechno vidí pořadatel můžete číst níže...

1. Můžeš prozradit, kolik fanoušků navštívilo tvůj festival? Stačil jejich počet k pokrytí nákladů?

Na festival dorazilo něco málo přes 300 platících, což bohužel v žádném případě na pokrytí nákladů nestačilo, dá se mluvit o děsuplném prodělku?

2. Byl s chováním návštěvníků nějaký závažnější problém?

V žádném případě, soukromá ochranka, která tam fungovala vůbec žádný problém nezaznamenala. V noci sice nějaký inteligent rozbíjel plastové židle v přístřešku pro lidi, ale toho si prý srovnal sám majitel areálu? 

3. Přijely všechny kapely, v případě, že ne, proč?

Z celé sestavy kapel nedorazili pouze BARRACUDA a němečtí VICTIM, důvody si již nevybavuji. Bohužel kvůli malému počtu příchozích jsme museli z finančních důvodů v sobotu ještě odvolat slovenské skupiny HECATE a PYOPOESY.

4. Která kapela byla finančně nejnáročnější, a jestli to je možné prozradit, na kolik přišla?

No tak samozřejmě kanadští KATAKLYSM, celá ta sranda vyšla na 1500 Euro? 

5. Které kapely tě na festu nejvíce potěšily a které naopak zklamaly?

Bohužel jsem neměl čas kapely sledovat kvůli organizaci, ale udělal jsem si čas na trojici kapel DEPRESY, THALARION a SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY a ty mě samozřejmě nezklamaly, naprosto dokonalé vystoupení?

6. Byly nějaké změny v sestavě kapel na posledních chvíli?

Naštěstí nic významného.

7. Byl jsi spokojen se službami, které jsi si na fest objednal, tj. Zvuk, světla a další aparatura?

Tato otázka je velmi příhodná, protože každý, kdo na festivalu byl, asi ví, jakého neschopného zvukaře jsme bohužel zaplatili. Všechny předchozí ročníky byly kvalitně ozvučeny, ale chtěli jsme letos silnější výkon a to už náš dosavadní zvukař neměl. Tak dlouho jsme vybírali, až jsme přebrali. Nejhorší ze všeho bylo, že si svojí nejslabší chvíli vybral zrovna na KATAKLYSM?Celou situaci nakonec jakž takž zachránil Dan z Depresion, který tam musel vběhnout a sám zvučit?o kvalitě zvukařů vypovídá i to, že jsem musel Dana překecat a uplatit, aby tam zůstal i celou sobotu a ?radil? těm mistrům... Za což mu znova děkuji.

8. Vznikla v průběhu festu nějaká událost, která ti hnula žlučí a třeba ti leží v žaludku doteď?

Nejvíc mě samozřejmě nasral zvukař, to mi fakt hnalo vzteky slzy do očí a když jsem si uvědomil, že už jsme jim vyplatili zálohu 40 tisíc, tak jsem si už v duchu počítal, kolik mi bude let, až vylezu z basy za vraždu..

Další překvapení a hlavně zklamání pro mě byla návštěvnost, i v té nejhorší černé můře jsem očekával alespoň 500 platících. Netuším, kde se stala chyba?Myslim si, že sestava kapel byla velmi kvalitní a cena byla pod průměrem, za který tyto festivaly bývají?

9. A naopak, objevilo se něco, co tě zahřálo u srdíčka a máš z toho dodnes příjemný pocit?

Moc mě potěšilo, že naprostá většina kapel chápala situaci s financemi a vycházela nám vstříc, co se týče jejich honorářů. A i slova, že se jim akce líbila a hrálo se jim dobře, byla určitě hřejivá. Nakonec i dost fans, které jsem měl možnost ?inkognito? vyslechnout byla s festivalem spokojena?

10. Jak to vypadá s příštím ročníkem, plánuje se již nyní? Jak to vypadá s areálem, termínem, kapelama atd.?

Datum je jasný už teď. FIT OF RAGE VI ? Open air se bude konat 20. a 21. srpna 2005, tedy o týden dřív, než letos. Areál na příští ročník pilně hledáme již nyní.Můžu prozradit, že už teď mám v jednání 2 místa, prozradím jen tolik, že akce se přesune podstatně blíže ku Praze (maximálně několik desítek km od Prahy), což se snad odrazí na návštěvnosti. Planá je přeci jen v koutu republiky.A kapely? Rozhodně můžete očekávat různorodější festival, který už nebude z 90% deathový. Mnohem větší prostor dostanou i styly black a doom a dokonce uvažujeme i o tvrdém HC. Každopádně každý z těchto 4 stylů, bude mít na festivalu minimálně jednoho zástupce světové kvality (?tahák?). Zbytek skupin bude rovněž mnohem více propírán, co se kvality týče?

Pevně věřím, že veškeré tyto změny prospějí vyšší návštěvnosti našeho festivalu. Obsazení skupin můžete v průběhu roku sledovat na www.fitofrage.czechian.net. Díky moc za rozhovor.

Petrášek Michal


Zveřejněno: 07. 09. 2004
Přečteno:
3424 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář