Nejbližší koncerty
INSANIA

25.5.2012, Praha - Lucky Lucky

Večer ve znamení rock´n´rollu a metalu se uskutečnil 25. května v pražském Lucky Lucky. Jedná se o bývalý přejmenovaný klub Bunkr na Smíchově. Plánovaný začátek byl ve 20:00, akce nakonec začala o hodinu později ve 21:00. Je to díky tomu, že lidé se trousili pomaleji, a proto organizátoři raději počkali. Nyní něco ke klubu. Jedná se o undergroundové, ale poměrně příjemné prostory. Celkového místa pro diváky je tu také dost a nic tedy nebrání tomu uspořádat zde zajímavé koncerty. Jedinou věcí co mě, i dalším lidem vadila, bylo delší čekání u baru. To způsobila zejména přítomnost pouze jedné pípy.

První na řadě je pražská rock´n´rollová partička HEJTMAN. Ti se do toho řádně opřeli a rozjeli rychlou, bestiální show. Nejednalo se o klasickou formu tohoto stylu, ale o její metalovější podobu. Ta je mi určitě bližší, proto jsem se od začátku bavil. Začínají prvním songem Rock n roll Bitch z jejich poslední a stále aktuální desky Devil´s Music. Ta vyšla v minulém roce a jedná se další zlepšení jejich prozatímní práce. Je znát sehranost i celkové kvality muzikantů. Následuje kombinace písní z Devil´s Music a předchozího Rock´n´Roll Freaks. Na závěr se koná představovačka jednotlivých členů. Kladně musím zhodnotit i pyrotechnické vložky jejich vystoupení. Šlehající plameny i jiskry dodávaly temnému prostředí správnou atmosféru.

Po pauze se rozjíždějí jako nezastavitelný vlak slovenští ČAD. Ty mám hodně rád a na jejich set jsem se proto velmi těšil. Rozhodně mě nezklamali. Trojice ve složení kytara, basa a bicí dokáže vyvinout tak neskutečnou energii, která vše naprosto rozkopává. S posledním počinem Ťažký Kov slaví na Slovensku i u nás velký úspěch a rozhodně zaslouženě. Navíc toto cd dávají za tolik, kolik jim člověk nabídne. To je pro mě hodně chvályhodný čin, i proto si jich velmi vážím. Playlist byl sestavený především z této desky a mezi přihlížející tak zazněly famózní kousky Červy, Skaza nebo Všetko je z Číny. Nezapomněli však ani na Psia krv, Moji bratia či Mercedes. Před jevištěm se během chvíle vytvořil smrtelný kotel a všichni si nadšeně užívali tento neopakovatelný zážitek. Zpěvák Pišta Vandal sice vypadá jako člověk, ze kterého by měl někdo strach, ve skutečnosti se však jedná o nesmírně milého a sympatického chalana. Opět jsem se v nich nezklamal a kdykoliv je rád naživo uvidím znovu.

Na závěr nastupují MALIGNANT TUMOUR z Ostravy. To je dnes už takřka kultovní záležitost. Jejich hodnotu ukazuje i to, že se stali předkapelou Slayer pro jejich koncert v ČR. Bohužel začínají až po půlnoci a někteří přihlížející již odešli pryč. Stále je zde však dostatek lidí, kteří je patřičně ocení. Zejména u nich mi dost vadí nedostatek světla na pódiu. K jejich vystoupením patří i show a vše okolo, nebylo jim však vidět ani do obličeje. To trochu zamrzí. Jednalo se o poměrně speciální vystoupení. Bilos měl ruku v sádře, a proto odložil kytaru a věnoval se jen zpěvu. To nic neubralo na jejich jakosti a vše šlapalo, jak mělo. Zaslechli jsme pecky Earthshaker a We Are the Metal spolu s dalšími jejich klasickými hity. Právem se této skupině dostává velké pozornosti.

Celkově se večer povedl a až na několik z mého pohledu drobných nedostatků jsem byl příjemně potěšen. Na závěr chci ještě pochválit Lucky Lucky za příděl zajímavých koncertů. V nejbližší době zde vystoupí i Green Frog Feet v rámci Klubové noci United Islands.

Playlisty:

HEJTMAN:
  1. Rock n roll Bitch
  2. Too old Too cold
  3. Rock n roll overdose
  4. Diamond rose
  5. Under the controll of space
  6. Tomorrow
  7. I hate you
  8. Talk to the stone
  9. Auf wierdesen
  10. rocky (představování ansáblu)

ČAD:
  1. Červy
  2. Konflikty
  3. Súkromná vojna
  4. Skaza
  5. Piče idu do Polusu
  6. Sklenená veža
  7. Ťažký kov
  8. Moji bratia
  9. Varič pika
  10. Všetko je z Číny
  11. Posledný z roty
  12. Psia krv
Přídavky:
  • Mercedes
  • Rabovačka
  • Sekery a buzogane

MALIGNANT TUMOUR:
  1. WE PAINT THE TOWN RED
  2. SPEED ROMANCY
  3. EARTHSHAKER
  4. LOW LIFE
  5. INFERNÖR
  6. CLEARANCE OF CENTURY
  7. THE BIGGEST BAND
  8. UP YOUR FUCKING ARSE
  9. PUTREFACTION DECOMPOSITION
  10. FUCK THE NATO
  11. WE ARE THE METAL
  12. SADDAM HUSSEIN IS R´N´R
  13. HELLGATE OSTRAVA
  14. DECIBEL MANIACS
  15. SATAN RISE

Zveřejněno: 01. 06. 2012
Přečteno:
3662 x
Autor: Louluk | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

02. 06. 2012 09:34 napsal/a Coornelus
...
o tomhle koncertě jsem přemýšlel, ale nakonec z toho sešlo, a když to tak čtu, tak jsem i rád, že mi to nevyšlo. Tři kapely a poslední začíná po půlnoci, tohle mě fakt nebaví, a navíc tam Bilos lítal v pyžamu:-))