Nejbližší koncerty
LLYR

SUBURBAN TERRORIST – Cut Throat From the World of Obsession Gothoom Productions CD 2012

Debutová dlouhohrající deska těchto slovenských řezníků byla napjatě očekávána. Dohromady se dali již v roce 2001. Po prvním hardcorovém demu přichází o rok později promo, které se už posunulo blíže k  metalu. Po roční pauze se značně překopaná sestava dává opět do práce a postupně vznikají základy jejich dnešní death metalové formace. Vychází třetí promo, po kterém následuje mnoho koncertů a v roce 2010 konečně přípravy na aktuální debut.

Nahrávání probíhá v kvalitním moravském studiu Shaark a konečný mastering a mix v polském studiu Hertz, pod dohledem bratrů  Slawka a  Wojtka Wieslawskich. Ti spolupracovali s Hate, Behemoth či Vader. Celá deska vychází pod Gothoom Productions, který patří k těm nejlepším labelům na Slovensku.

Po intru přichází death metalový nářez v tom nejostřejším podání. V první skladbě Slave of uncotrolled mind jsou slyšet i mírné prvky hardcoru, převážně se však jedná o smrtící riffy. Tempo se mění z rychlejšího do středního. Nejedná se pouze o rychlé rubanice, ale jsou zároveň slyšet i silné melodie, na kterých je většina skladeb postavená. Umerciful revenge podstatně zrychlí a přináší hotovou smršť, která bere vše sebou. Zpěv je sice dostatečně ostrý, ale zároveň je poměrně dobře rozumět textům, které jsou v angličtině. Ve všem je slyšet velká propracovanost. Jednou z mých nejoblíbenějších je následující Loco. Začínají v ní rychlé bicí, které sice v zápětí zpomalí, ale přesto zní song díky výborným riffům stále rychle. Bubeník své paličky neudrží dlouho na uzdě a vzápětí se opět rozjedou do kvapného tempa. Naprosto výborně vytvořená hudba se zajímavými melodiemi. V půlce za cinkotu činelů opět zbrzdíme, ale rozhodně to není na škodu. Godlessness přináší pomalejší, ale o to intenzivnější zážitek. Mým dalším favoritem se stala Psycho enemy. Řezavé riffy a zabíjející growl mi nedají spát.

Přichází čas na Intro part 2. Jedná se o plnohodnotnou skladbu, která přináší další porci teroristického metalu.  Instrumentální věci jsem nikdy příliš nemusel, přesto Death to sun je pro mě zážitkem. Muzikanti v ní ukazují, že své nástroje dokonale ovládají a přinášejí krásné melodie, zabalené do drsného kabátu. Na to naváže In the night of shadow´s brutality. I v ní mě nadchnou hlavní riffy, i když už jsou klasičtěji podané. Skin for sale uzavírá desku a rozhodně důstojně.

Debutové album Suburban Terrorist rozhodně naplnilo mé očekávání. Tvrdá death metalová hudba, spojená se silnými melodiemi a zabalená do výborného zvukového kabátu. Celkem 10 písní asi nezmění Váš život, ale rozhodně ho obohatí. Je znát práce profesionálů ve studiu Hertz i samotných členů skupiny. Pro mě se zařazuje mezi aspiranty na nejlepší česko-slovenské death metalové desku roku.

Čas: 34:13

Seznam skladeb:
  1. Intro part 1
  2. Slave of uncotrolled mind
  3. Umerciful revenge
  4. Loco
  5. Godlessness
  6. Psycho enemy
  7. Intro part 2
  8. Death to sun
  9. In the night of shadow´s brutality
  10. Skin for sale

http://bandzone.cz/suburbanterrorist


Zveřejněno: 13. 04. 2012
Přečteno:
3579 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Louluk | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář