Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Vstup zdarma! To uváděly plakáty zvoucí na dvoudenní fest v malé vesnici u Čimelic. Výčet kapel sliboval všemožné žánry od popu po metal.

Den první - PÁTEK

A protože metalu sliboval více páteční program, dali jsme mu s kámošema přednost před sobotou. Po příjezdu do Boud si s námi trochu zalaškovalo počasí, protože se přihnal docela silný déšť, takže jsme čekali v autě, než se přežene.

Páteční klání zahájili folkrockoví HROMOSVOD, kteří předvedli přesně to co jsem jmenoval, nicméně zase na druhou stranu přidat k tomu trošku mužského murmuru, byl by to doom jak vyšitej :). Aspoň to moc nenudilo (Márty).

Následující NAHOŘE PES předvedli obstojný rock, vyzdvihnout lze dobrý výkon zpívajícího kytaristy, nicméně po půlce jejich setu mě začali nudit (Márty).

První kapelou pro mě tedy byl IRON MAIDEN REVIVAL ze Zlína. Věkově velmi mladá kapela zahrála celkem slušně asi 6 hitů svých vzorů, namátkou Run to the Hills nebo Fear of the Dark. Zpěvák sice nezpíval špatně, ale na Dickinsona samozřejmě neměl.

Následující LUS3 zaujali hlavně fešnou vokalistkou, prý českou ?Alanis Morisett?. Těžko můžu porovnat, když od té hvězdy jsem slyšel snad jednu píseň, ale její česká kolegyně disponuje opravdu dobrým hlasem. Muzika na pomezí pop-rocku mě ale nezaujala.

Po přestavbě bicích jde kvalita hudby hodně nahoru. Druhý revival ? METALLICA COVER BAND z Brna - byl hudebně výborný. Samozřejmě tomu pomohl i skvělý zvuk (hlavně tedy v prostoru před zvukařem, pod pódiem nebylo slyšet skoro nic), ale i muzikantsky precizní nářez postavený, jak jinak, na osvědčených peckách typu Master of Puppets nebo Battery. Zpěvák ale opět nedosahoval kvalit své předlohy.

Další stylový kotrmelec, nebo-li ska punk, kterým se prezentovala skupina 2V1. Zaujalo zařazení netradičního saxofonu, ale mě tahle hudba moc neoslovuje.

FLASHBACK neboli ACCEPT REVIVAL byl ze všech tři revivalů pátečního dne asi nejlepší. Jak hudebně, tak i vokálem se pánové zdárně popasovali s letitými šlágry německých chasníků a dobře pobavili přihlížející. Když už jsem u lidí, tak těch bych odhadl tak 600 ? 800.

Hodně dobrou muzikou mě překvapili VOTCHI. Po všech stránkách profesionální výkon šestičlenné skupiny, dobré nápady, dobrý zpěv, stylově snad rock. Zajímavostí bylo využití flétny, zpestřením cover verze disco hitu Maria Magdalena (kdysi Sandra).

Potom už nastal čas pro trochu thrash metalu. HYPNOTIC FACE právě vydávají nové album The End of Sanity u zahraničí firmy. Klasické nástrojové obsazení, klasický thrash metal, neklasicky dívka s baskytarou. Dobré vystoupení.

První zahraniční host festu ? LO DOST z USA. Po předcházejících třech kapelách působilo toto trio nemastným neslaným dojmem. Snad něco jako Nirvana, ale k vylepšení vystoupení podle mě nepomohli ani 2 předělávky.

FOURTH FACE se mi v prvních dvou skladbách hodně líbili, hlavně v rychlých až thrashcoreových pasážích. Postupně ale začali sklouzávat do melodičtějších a pomalejších skladeb a přestali mě bavit.

Jako maxiprůser bych označil vystoupení druhé zahraniční party ? rakouských MANIAC SAINT. Nedokážu si představit jinou variantu, než že se jednalo o sponzory festu, protože takovou mizérii jsem letos živě neslyšel. Absolutně nudný hard rock, mizernej zpěv, no prostě všechno úplně blbě, škoda dalších slov.

A protože tou dobou už polovina naší výpravy spala v autě, balíme to my dva vytrvalci ve 2:00 taky a závěrečné NONSENCE vynecháváme (no já už jsem byl taky na kutích, takže jsem poslední bandu slyšel jen ve snu ? pozn. Márty :).

No, abych pátek shrnul:

- velmi dobrý zvuk celý den

- dobré revivaly, překvapení jménem Votchi, slabota ze zahraničí

- bohatý výběr jídla (klobásy, těstoviny, guláš, maso, čína, špízy,..) za vcelku rozumné ceny

- pivo za 26,- Kč se může zdát předražené, ale dotovalo při nulovém vstupném náklady na uspořádání akce

(Johan)

Den druhý ? SOBOTA (reportí Márty)

První kapelkou sobotního dopoledne (hrálo se už od 10,00 přesně) byli GOOS, kteří do ještě spících lidiček napařili seatle ala Nirvana a Pearl Jam, nic moc, já seatle fakt nemusím, tohle tady bylo před 12 lety, zaspali jste dobu pánové.

Jako druzí působili nemastně a neslaně VELVET EXTASY, nějak jsem tuhle kapelu ani pořádně nesledoval...

... zato třetí vystoupili TOY a já jsem byl příjemně překvapen, za basou holka, za kytarou holka a ještě k tomu výborně zpívala, první kapela soboty, která tak trochu vzbudila všechny a prořízla nudu, stylově snad progresivní rock?

JUMOSHITrio mě tradičně nezklamali, protože tyhle táboráky a hlavně kámoše a jejich muziku rozhodně můžu. Hudebním výkonem z festivalu rozhodně vyčnívali, možná by si zasloužili hrát i někdy pozdějc, vynikající funky-roll!

Další v řadě pro mě byli 3FACES, kteří mě také neoslovili svojí směsí funky, popu, rocku a kdoví čeho dalšího...

zato jsem byl podruhé příjemně překvapen kapelou IN MEMORY, která na pódium dotáhla hammondky a rozbalila jejich slovy hard rock, ale mě strašně připomněli Black Sabbath před 30 lety anebo ještě přesněji Deep Purple, super!

Další kapelka taky nebyla k zahození a sice HELENA KUBELKOVÁ & TETA, kde kvality zpěvačky dosahovaly úctyhodné výšky a hudebně mě to taky docela bralo, něco mezi folk-rockem a tvrdším rockem...

Následující PAN KIX mě také velmi zaujal. Vynikající kombinace rocku a možná se dá řict i folku, kde houslistka opravdu válela, stejně tak zpěvačka mě nenechal jen tak postávat opodál a musel jsem si to jít prohlídnout zblízka, fakt super!

ZKÁZA byla poslední kapela, při které jsme balili náš stánek a odjížděli. Pokud by se našel někdo, kdo by chtěl dopsat sobotu, nechť se ozve na info@fobiazine.net

Sumasumárum, podle slov pořadatele, v pátek večer ve špičce bylo cca 1500 návštěvníků. Celkem zajímavý festival i se zajímavou sestavou kapel.

(Márty)


Zveřejněno: 16. 08. 2004
Přečteno:
3456 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář