Nejbližší koncerty
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
INSANIA

RECTAL SMEGMA – Because We Care CD 2011, Herrie Records

Because We Care je poslední deska kapely z Nizozemí, která vznikla v roce 2003 pod názvem Carnal Rancidity. Brzy však dochází ke změně jména na nynější Rectal Smegma. Toto je jejich třetí plnohodnotné album, na svém kontě mají dále dva splity s kapelami Namek a Cuntgrinder. Mají za sebou několik evropských turné, při kterých jste je mohli vidět i v našich končinách. Zahráli si na OEF 2008, Fekal party 2009 či na minitour s českými Gutalax.

Ale nyní již k samotné desce. Četl jsem nějaké recenze, kladné i záporné, ale samozřejmě jsem si udělal svůj názor. Hned úvodní songu Bepaalde wijven moeten dood je pomalejším počinem, jaký jsem na předešlém albu neslyšel. Jedná se o takový ten taneční grindcore, ale trochu jiný, než jaký ho vytvářejí české skupiny, které jsou, dle mého názoru, v tomto opravdu dobří. Bobo the Clown začíná intrem z poutě a poté se rozjedou další pomalejší tóny a bicí a začínám si říkat, že kapela nějak hodně zpomalila. Přesně v tu chvíli do nás ale napumpuje pořádnou porci olova a brutálně zrychlí. Typický chraplavý zpěv doplňuje ještě ječák a je zde slyšet poměrně zajímavá souhra. Posunu se přes Granniemal až na další Teabagging Ballsack Gagging. Zde se konečně jedná o klasickou grindovku v rychlém tempu. Už jsem se bál, že se do konce alba jen doploužíme. Zajímavý je i přechod na jinou rychlost asi v půlce skladby, za pomocí zajímavé kytarové melodie. Konečně pro mě zajímavá věc a těším se na další. Handy Work With A Scalpel se rozjede až někdy v druhé půlce a poté se teprve stane docela zajímavou. Opět přeskočím jednu skladbu na Captain Kut, která má skvělý začátek. Rychlé bicí, melodické kytary... prostě taková veselejší grindovka punkovka. Ale to se opět změní a přichází pomalejší část, která mi ke kapele prostě tolik nesedí.

Tento popis skladeb stačí k tomu, abych vysvětlil můj problém s touto deskou. V rychlých pasážích to není špatné, ale Rectalové se na můj vkus až moc často pohybují v těch pomalejších a moc jim to nesedí. Jasně, že grind není jen o rychlosti a především u našich domácích kapel je to vidět. Líbí se mi pomalé a veselé skotačivé grindovky jaké má třeba Gutalax. Bohužel tato kapela je tolik neovládá, a pokud zpomalí, naprosto mě přestává bavit.

Ani co se týče zvuku, není to nějaký zázrak. V dnešní době, kdy jsou nároky posluchačů na vyšší úrovni, to chce sakra dobrý zvuk, aby se kapela zavděčila. Nic už nezachrání pro mě poměrně zajímavý obal desky s klaunem v temnotě.

Because We Care je pro mě docela zklamáním. Čekal jsem od této kapely trochu více. Ale jedná se pouze o můj názor, takže pokavaď jste fanoušky Rectal Smegma, třeba se vám zalíbí i novinka.
 
Seznam skladeb:
  1. Bepaalde Wijven Moeten Dood
  2. Bobo The Clown
  3. Granniemal
  4. Teabagging 'n Ballsack Gagging
  5. Handy Work With A Scalpel
  6. Kruisvocht In Spijkerbroek
  7. Captain Kut
  8. The Bezerkstreet Boys
  9. In The Sickness Of The Sea
  10. When My Fist And Your Ass Collide
  11. Pus Porn Party
  12. Mongloidpoopingcumfest
  13. Circus Back In Town

Čas: 25:48

http://www.myspace.com/westlandgoregrind
http://www.rectalsmegma.com/


Zveřejněno: 19. 01. 2012
Přečteno:
3439 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Louluk | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář