Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Na otázky odpovídá kytarista Honza.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

V roce 2007 se utváří tříčlenná formace, kterou tvoří dvě kytary a bicí. V této době a sestavě začínají vznikat první skladby jako Osudná nemoc, Ohněm, Poslední vzdech, Vládne sám a Navrženi smrtí, díky této skladbě vzniká i název kapely. Text pojednává o čtyřech jezdcích navržených smrtí, prodírajících se světem a podmaňujících si pekelné duše.
Prvotním impulsem pro vznik seskupení byla shoda názorů na tuto muziku a na tvorbu této muziky.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

  • Jarka – bicí
Věk 30 let, přišla do Prahy z Košic, kde působila v dívčí kapele Daimonion na baskytaru, pak na bicí v progress rockové skupině Mind of Submission.
Na bicí hraje 10 let.

  • Honza – kytara, zpěv
Věk 26 let, kořeny v Polsku, narozen v Praze, začínal v beermetalové kapele Houmless, později Nothordeath. Od roku 2003 zpíval v deathmetalové skupině Nameless Gathering, kde později hrál i na kytaru. Na kytaru hraje 10 let.

  • Jakub – kytara, zpěv
Věk 28 let, pochází z Liptovského Mikuláše. Působil jako vokalista v satanpunkové kapele Tovaryšstvo Ježíšovo a nazpíval blackmetalový projekt Zmijevik. Na kytaru hraje s přestávkami 13 let.

  • Cípa – basa
Věk 22 let. Pochází z Prahy. Chvíli hrál v punkmetalové kapele neznámého jména :).
Začínal na klavír, kterému se věnoval 7 let, poté přeladil na baskytaru, dalších 7 let.
 
Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávka byla pořízena ve studiu Hellsound, které řídí Honza Kapák. Vznikla během čtyř dnů. Spolupráce byla naprosto perfektní díky profesionálnímu přístupu a přátelské atmosféře. S nahrávkou jsme naprosto spokojení, má hutný, agresivní, zřetelný a originální zvuk a lidi jí dost chválí.
Na začátek jsme se rozhodli pro samoprodukci. CD se prodává za 50 Kč. Do světa jsme jich zatím vypustili něco přes sto kusů, jak prodejem, tak rozdáním za účelem propagace. A dalších 100 ks je již připraveno.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Čeština je krásná a mnoho kapel se k ní obrací. Ne, že bychom měli něco proti nejčastěji užívané angličtině, i na tu možná někdy dojde, ale chtěli jsme být trochu originální a věřili jsme, že čeština lidi nadchne a vyšlo to, ohlasy na české texty jsou ve většině pozitivní.
Texty píši já. Témata hlavně o smrti, její podoby, strach z ní, dále o  lidské lhostejnosti, o věcech co nás potkávají v běžném životě a pořádně dokážou nasrat. Naše texty nejsou úplně konkrétní, spíše dvojsmyslné a možná vyznějí jednoduše. Jak ale říkám, „jsem víc muzikant než textař“.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem loga i obalu je můj kamarád ze základní školy Daniel Tejnický. Takový grafický malíř, kterého podobné záležitosti živí. Můžeme se tedy chlubit ruční prací.
O oficiální web se nám stará ve volných chvílích kytarista Jakub, Facebook obstarává hlavně bubenice Jarka a Bandzone hlídám já.
Samozřejmě, že existence kapel je postavená na mediích a hlavně internetu, čili ve volných chvílích se snažíme věnovat rozšiřování informací apod. Ovšem jde to velmi pomalu.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Jsou to hlavně kapely z 80. a 90. let, jako Hypocrisy, Gorefest, Sodom, Slayer, Vader, Dismember, Deicide, Destruction, Depresy, Hypnos, Krabathor, Dream Theater, takže hlavně staré klasiky :), ovšem naše posluchačská škála je mnohem širší. Jak v metalu, tak i v ostatních hudebních žánrech nacházíme inspiraci, uspokojení apod.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Zatím jsme žádné firmy neobesílali, ale na letošním BA budeme obtěžovat veškeré stánky a dojde samozřejmě i na samotné obesílání a i do zahraničí.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Momentálně máme za sebou třináct koncertů. Do prázdnin zahrajeme ještě na třech festivalech a to Infernal party v Praze, Leucaemia open air u Hořovic a Apocalyptic form of death v Trhových Svinech.
Naší nejdůležitější akcí, na které jsme zahráli, byla pražská zastávka Scream for violnece tour kapel Onslaught, Suidakra a Final Depravity.
Za nejpovedenější ale považujeme strakonický koncert se srbskými Bane.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Máme v plánu zprvu spolupracovat se slovenskou a polskou stranou a postupně rozhodit sítě i do ostatních států.

Plány do budoucna...

Do konce roku 2011 chceme natočit ať už za podpory nějaké firmy nebo na vlastní náklady debutové CD, které bude obsahovat přibližně deset skladeb. Chceme také natočit videoklip a pořídit merch.  A samozřejmě co nejvíce koncertovat.

Na závěr bychom ti chtěli poděkovat za rozhovor a za tvůj čas, který sis pro nás udělal.

www.bandzone.cz/designedbydeath

Zveřejněno: 30. 05. 2011
Přečteno:
3546 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář