Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

CANOPY, PROMILE, F.O.B., TÖRR, PARADOX, ŠKWOR

V sobotu 22.5. jsme vyrazili po dlouhé době na koncert, dokonce i hrát :). Kromě toho, že se zde konalo základní kolo soutěže Česká rocková liga, tak i jako ostatní kola bylo hlavně součástí turné TÖRR, PARADOX, ŠKWOR, na stránkách www.ceskarockovaliga.cz je avizováno, že se má ještě účastnit MOTORBAND (na to jsem byl hodně zvědavý), leč ten se nekonal. Pořadí soutěžících kapel, které měly vystupovat jako první určil los.

Jako první tedy vylezli znojemští CANOPY, podle stránek punk rock. Noo, když to zhodnotím, rock tam zcela jistě byl, punk už moc ne, nicméně nedalo by se říct, že by kapela hrála nějak špatně, spíš mi jen přišlo, že působí drobet nepřesvědčivě, že by tréma? Jejich vystoupení rozhodně nepřidal problém se samplerem. Z už dost slušně zaplněného sálu rozpařili dokonce i dvě děvy, mám ale dojem, že to byla asi matka s dcerou :-)

Jako druhou soutěžní kapelku určil los pardubické PROMILE. Rock, a zábavový, a hustě. V jejich vystoupení byla znát nepřesnost, nicméně lidi už začali slušně pařit a bylo znát, že to Promile s lidma celkem umí, nicméně muzika nebyla mojí parketou, takže jsem pozoroval všechno spíš jen ze zákulisí a připravoval se na náš set.

Třetí tedy táborští F.O.B. dalo by se říct na domácí půdě. Nebudu hodnotit přímo vystoupení, nicméně lidi pařili a bylo znát, že jich na place přibylo. Hrálo se jak z posledního CD Follow the instructions, tak došlo i na 3 nové věci. Odezva z ?hlediště? vynikající. Po setu F.O.B. porota nakonec vybrala jako postupující do semifinále právě je.

Teď už následoval koncert 3 skupin a jako čtvrtý šel na řadu TÖRR. Po dlouhé době je opět slyším a musím konstatovat, že pánové hrnou stále to svoje. Törr propaguje novou desku a vypadá to, že chytil druhý dech. Však o tom se nakonec budeme moct letos přesvědčit na nejednom letním festu. Jen tak dál.

Další na řade PARADOX pro mě velká neznámá, nicméně zjišťuji, že kapela už existuje na scéně přes deset let a točí se v ní muzikanti předních rockových a metalových kapel (Arakain, Excalibur, Morrior...). Celkem progresivní heavy metal zde slavil docela úspěch a já jsem si zavzpomínal.

Poslední ŠKWOR byli jasnou hvězdou večera, o čemž ještě dávno před jejich vystoupením vypovídaly davy fanynek a také kuriózní situace které nastaly v naší šatně, kdy se tam přihrnulo pár fanynek, které se nás ptaly, jestli jsme Škwor :)). Mno tuhle hudbu zas až tak nemusím, nicméně to neznamená, že jsem chvílema nesledoval jejich set. Zahráno s přesnou rutinou, prostě pohoda.

Závěrem, hodně nahulený PA mě nutilo sledovat kapely spíše ze zákulisí. Hodně dobrá účast, podle oficiálních zdrojů 350 platících, což bylo znát a chvílema na sále nebylo k hnutí.


Zveřejněno: 30. 05. 2004
Přečteno:
3438 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

31. 05. 2004 17:04 napsal/a weronyka
druhy dech
TÖRR chytili druhy dech - dabluv dech? Cerna a bila svicka v rohu mistnosti uz zari... ;-) miammi