Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

ESSENCE OF EXISTENCE - Ephemeris Sun Essence Studio, A.S.I. Studio - 2001, samovydanie 2001, január 2004 - SONIC TEMPLE RECORDS

Essence Of Existence bola dlho veľká neznáma a týmto dielkom sa dostala na svetlo sveta. Táto slovenská skupina, prezentujúca sa akoby "sci-fi" black metalom hrá veľmi rýchlu a energickú hudbu, ktorá vo mne zanechala dosť dobrý pocit už po prvom posluchu.

Celé to odštartuje pieseň Extinction Of The Species a hneď v úvode nápadité, originálne a kvalitne zahraté klávesové melódie v ženskom podaní Fear - popri ktorých sa na nás šinie smršť gitár a bicích v black metalových riffoch a rytmoch. Mužský vokál pripomína spev z natiahnutej pásky a občas sa strieda s vysokým "krákaním" typickým pre čierny kov. Koniec tejto úvodnej piesne zakončí nežný Fearin vokál prelínajúci sa s jemnou elektronikou. Ďaľší track začne opäť Feariným spevom a klávesami, elektronikou, do čoho sa pridá growling a naštartuje to príjemnými gitarovými riffmi, malými pokusmi o sóla, avšak podarenými. Rozbehne sa to opäť black metalom, ale pomalším - veľké plus tohto albumu je, že piesne nie sú na jedno kopyto. V tomto songu spieva speváčka nižším hlasom, nevlní ním no napriek tomu to vyznieva výborne. Tempo chvíľami spomaľuje - opäť pre pasáže s "preslovom" spevákov a ukončenie ozývajúcimi sa zvonmi z diaľav. V The Experiment Theory sú výborne zahraté najmä klávesy, tu musím pochváliť tvorivosť skupiny, opäť aj vokál speváčky, ktorý znie trošku potemnele a chladno, až mrazivo a dokončí to celé sykot Voida, do ktorého sa zborovo pridajú Astral a N'ght. Death Vault je elektronická inštrumentálna skladba, veľmi podarená. Death Scholar začína zaujímavým vstupom, tvoria ho opäť klávesové melódie a začína v pomalom gitarovom sóle a jemnom growlingu, myslím že v tejto piesni si príde na chuť asi každý - celé sa to nesie v jemnom duchu, prelínajú sa tu sekané riffy s rýchlymi melódiami, dokonca aj automatický bubeník si na tomto albume počína veľmi dobre. :-) Asi od stredu pieseň začne pôsobiť presvedčivo a rázne a vokály trochu pripomínajú baskických Numen, viac ku koncu to spustia hutné gitary, bassy a celé to prejde do ženského dvojhlasu, ktorý opäť vystrieda gitarovo-klávesová smršť s neopočúvanou melodikou. Počin zakončuje pieseň Variations Of Agony a celé je to dovŕšené mystickým, mrazivým outrom, pripomínajúcim samotnú temnotu vyjadrenú cez vážnu hudbu. Musím povedať, že ozaj masterpiece v rámci slovenskej scény, ba zašla by som aj za hranice... Rozhodne si to vypočujte.

Playlist:

1. Extinction Of The Species

2. The Chosen One

3. The Experiment Theory

4. Death Vault (instrumental)

5. Eclipse Of A Distant Star

6. Time Constancy

7. Universe Of Pain

8. Death Scholar

9. Variations Of Agony

10. Innovation Of The Ruins (outro)

zostava:

Astral - gitara, spev, programovanie

Fear - klávesy, spev

Void - spev

N'ght - basa, spev

Technology - gitara, programovanie

www.essenceofexistence.com


Zveřejněno: 29. 05. 2004
Přečteno:
3308 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Weronyka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář