Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TELEPATIE VI

Kapelu Candy Meatworks představuje basák Pishkot

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem její vznik?

Kapela oficiálně vznikla v současném personálním obsazení někdy na přelomu let 2009-2010, avšak v představách a touhách basisty, mašinfíry a neurotického křiklauna Pishkota alias Toma Tomozy existovala již dávno, pradávno. Plánoval si daleko pestřejší soubor o trumpetkách, saxofonech, kláveskách, bendžech a podobně. Postupem času však zjišťoval, že mnoho lidí může smrdět, pokud si oni lidé nebudou rozumět. A tak když přišla jeho chvíle chňapnul po těch kterým nesmrděl (tedy alespoň se domníval) a ejhle! trio Candy Meatworks bylo na světě.  Proč ten název? Komisi pro výběr názvu souboru se líbilo spojení cukroví a jatek. Je to jen takový nonsense, který by se dal chápat i jako odkaz k našemu hudebnímu kulinářství.            

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Již zmíněný Pishkot je tedy basista a pokřikující excentrický neurotik kapely. Giorgio di Ladzi je kytarista, obstarává klávesy a místy i zpěv. Honey bubnuje co to dá, občas naseká i dříví na otop. 
Chlapci společně hráli již v kapele Brevi Manu. Své nástroje se snaží ovládnout již 10-15 let. Jejich psychický věk se pohybuje někde mezi novorozencem a intoxikovaným pubescentem. Fyzicky jsou na tom už hůř.      

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávalo se cca 4 dny ve studiu Franty Šebáka Unart ve Slavičíně. Vše šlo celkem v pohodě, i když jsme si pro Frantu navymýšleli různé neobvyklé požadavky (capiny, jak by řekl Franta). Pro něj, ale i pro nás to byl po zvukové stránce experiment, který se nemusel vydařit, ale nakonec byly laboratorní výsledky pozitivní (tedy, že se to povedlo). Náklad máme poměrně malý. S odbytem počítáme hlavně během koncertů. Cena za CD je 50 Kč.     

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Že se bude zpívat v angličtině, vyplynulo tak nějak automaticky, ovšem českým textům se nebráníme. Autorem všech textů na EP, kromě The Brick Moon, který napsal Honey, je Pishkot. Texty jsou z větší části abstraktní, absurdní, groteskní, místy se podobají až proudu vědomí. Každý si v nich může a nemusí nalézt své osobní téma. 

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem všech těchto záležitostí je Pishkot. Vizuální stránka může být důležitým doplňkem tvorby nebo přímo její součástí. Síly obrazu si jsme vědomi a v budoucnu bychom jí rádi více využili.      

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Odrazovým můstkem byl Primus, ale kdo tyhle týpky zná dobře, pozná že na EP naše tvorba pomalu směřuje někam jinam. Kapel, které nás ovlivnily, je mnoho a vyjmenovávat je tady by zabralo spoustu místa a času…

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Nahrávku jsme zatím do žádné firmy neposílali.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Od dubna 2010, kdy jsme začali koncertovat, máme za sebou asi 20 koncertů. Jeden z nejlepších se odehrál v Brněnském Green klubu, kam nás pozvali kolegové z Ezy Riders, za což jim patří náš velký dík. 
 
Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ano, nějaké gigy jsou v jednání…, v počátečním jednání. 

Plány do budoucna...

Koncerty, další EP, koncerty, získat moc, ovládnout svět, získat ženy,…

Web: http://bandzone.cz/candymeatworks


Zveřejněno: 01. 02. 2011
Přečteno:
3415 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář