Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

TArtArO:s - dRiVe sTrAiGht aHeAd Demo CD-R 2003 - vlastní náklad

Je to skoro neuvěřitelné, ale je to tak. Tartaros (nechť je mi prominuto, ale přepisovat nově prezentovaný název mě stačilo do titulku) už válčí 10 let. Zdá se, že se jedná tak trochu o prokletou kapelu, protože za těch 10 let je to samá personální změna a od začátku (jestli tedy dobře šifruju přiloženou historii) zůstává jen zpěvák Ra. S plodností to zatím nebyla žádná sláva, teď je to 4. demo a ani počet skladeb za dobu existence není zrovna ohromující (? + 4 + 3 + 5 = ? + 12 = více než 12, z čehož vychází průměrně tak 2 skladby za rok. Ale jak známo, na množství nezáleží, důležitá je kvalita, takže pojďme k novince dRiVe ? , která byla natočena na konci roku 2003 v AT Bluestudiu v Třinci. Postarali se o to Ra (zpěv), Wassa (bass), Tomáš (guit) a David (drums); hudba a texty jsou také dílem celého kvarteta.

Na ?kolečku? se nachází 5 skladeb v hutném thrashcoreovém stylu. Po několika poslechách musím ocenit, že si čtyřka muzikantů s jednotlivými skladbami dost pohrála, každou chvilku se mění rytmus ? od pomalých pasáží až k thrashovým nářezům. Každý nástroj má své místo a každý obsluhovatel nástroje dělá všechno pro to, aby byl tahounem kapely ? a ono se to daří všem. Všichni hrají rovnocenné role, v té hlavní se spravedlivě střídají. Chvíli má navrch zpěv (od převažujícího hrubého přes mluvený k sem tam čistému), chvíli kytara (třeba zajímavě udělaný zvuk jak cirkulárka v jedničce), chvíli basa (už mě to u hudby načichlé core-m nepřekvapuje, protože v poslední době právě coristi ukazujou některým metalistům, že i baskytara může hrát stejně důležitou roli jako ostatní nástroje) a v některých pasážích se dost razantně prosazuje bicmen (nečekaný zvuk ve dvojce, rychlá palba v pětce).

Za nelepší kus považuju hned ten první ?Nic mě nezmění?, protože obsahuje vše výše uvedené ? změny temp, drive, dobrý vokál, ... Ve čtyřce se objevuje trocha moderny ? zkreslený zpěv, a také více prostoru pro čistý vokál, který Ra zvládá s přehledem.

Na kompaktíku je navíc i datová stopa obsahující fotky a texty (které nejsou v xerox bookletíku). Zpěv je sice v angličtině, ale připojeny jsou i české překlady, ze kterých čiší samý pesimismus, zmar a smutek. Ale pánové rozhodně nemusí být smutní, tenhle kotouček je vydařený a poslouchá se dobře.

Čas: 17:46

Skladby:

1. Nothing Changes Me

2. Colours

3. Losing This Piece

4. Invisible Streams

5. Strongers

www.tartaros.wz.cz


Zveřejněno: 26. 05. 2004
Přečteno:
3626 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář