Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Neděle 02.05.2010, Brno, FAVÁL Club; ABORTED (bel), ROTTEN SOUND (fin), THE RED CHORD (usa), THOSE WHO LIE BENEATH (usa)

„Machines of Grind Tour 2010“ přiváží do Brna kapely ABORTED, ROTTEN SOUND, THE RED CHORD a THOSE WHO LIE BENEATH. Takže o tom, že to bude pěkně hlučné a divoké zakončení prvomájového víkendu, nemůže být žádný pochyb!

Jedná se o co-headline tour, což znamená, že kromě Amíků Those Who Lie Beneath odehrají všechny tři kapely stejně dlouhé a naprosto vyrovnané sety. Čekají vás zkrátka tři pěkně poctivé porce od každé z účinkujících mlátiček. Death and Grind!

Začněme tedy abecedně – ABORTED. Kapela, která zraje jak víno. Od svých začátků, které se datují někam do roku 1995, ušli pořádný kus cesty a v současnosti patří mezi přední evropské brutal-deathové kapely. Kapela sdružená kolem zakládajícího člena Svena de Caluwé zažívá v posledních letech svou renesanci a po zmatečném období, kdy se členové kapely střídali jako na běžícím pásu, nyní konečně fungují jako sevřené a sebevědomé těleso, které ještě neřeklo své poslední slovo. Důkazem jsou i poslední dvě desky, konkrétně „Slaughter & Apparatus: A Methodical Overture “ (2007) a „Strychnine.213 “ (2008), nebo zbrusu nové EP „Coronary Reconstruction“, které vyšli pod křídly labelu Century Media a přinášejí tak trochu nové ABORTED v tom smyslu, že ke klasické brutal-deathové náloži přibylo i lecos z hudební moderny. Hudebnímu projevu však stále vévodí onen neurvalý a obhroublý styl, kterým se kapela proslavila především na své přelomové desce „Goremageddon “ z roku 2003.

ROTTEN SOUND nelze představit jinak, než jako jednu z nejpřednějších grindových formací současnosti. Vysokorychlostní vražedný grind – to je asi nejstručnější charakteristika této finské smečky, jejíž vznik se datuje až do roku 1993. Přelomovým okamžikem v historii kapely se stalo album „Murderworks“, po jehož vydání se o ROTTEN SOUND začalo hovořit jako o největším objevu grindcoreové scény. Mezi elitu se pak definitivně vyšvihli s albem „Exit“, které je doslova natlakováno neúprosným grindem se zvukem masivních rozměrů. V roce 2006 opouští kapelu její hnací motor, superrychlý a technicky vytříbený bubeník Kai a je nahrazen Samim Latvou, se kterým již ROTTEN SOUND nahrávají EP „Consume to Contaminate“. Toto EP bylo netrpělivě očekáváno a mnoho fanoušků si kladlo otázku, zda se povede nahradit „nenahraditelného“ Kaie za bicími. Výsledkem je zdrcující sestava nejvíce dynamického a těžkého zvuku jaký kdy ROTTEN SOUND dosáhli. Základem jsou opět v šíleném tempu hnané bicí, které vás nemilosrdně fackují zleva zprava. Svůj statut potvrzují i na dosud poslední desce „Cycles“ (2008) a zbrusu novém EP „Napalm“, které je opět naplněné grindcorem světového formátu, plného technických prvků, neutuchající energie a šílené síly.

V případě THE RED CHORD se připravte na pořádný, přesto strukturovaně organizovaný, bordel – velmi hlučný death metalový nářez snoubící se s corovým základem a grindovými kořeny provětrá na začátek ušní bubínky všech návštěvníku Faválu. Tuhle partu jste mohli vidět před dvěma roky v Abatonu v rámci Hell On Earth Tour, už tehdy na pódiu vraždili. V minulém roce jim vyšla bombastická deska „Fed Through the Teeth Machina“, která rozhodně stojí za poslech.

Mladí Američané s názvem THOSE WHO LIE BENEATH patří mezi přední kapely nové nastupující generace. Kapela produkující death metal, který si bere to nejlepší jak ze starých old school bardů, tak i něco z moderny, by vás měl připravit na nástup trojice headlinerů.

Vstupenky na koncert jsou k dostání ve všech běžných předprodejích. Více informací získáte na webu www.obscure.cz nebo tel. čísle 774 220 183.

Související linky:
www.myspace.com/abortedmetal
www.myspace.com/rottensound
www.myspace.com/theredchord
http://www.myspace.com/thosewholiebeneath
www.obscure.cz
www.faval.cz

Zveřejněno: 17. 04. 2010
Přečteno:
3283 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář