Nejbližší koncerty
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

25.8.2009 Praha - Exit Chmelnice

FLOTSAM & JETSAM je trash metalová skupina zrozená ve Phoenixu ( Arizona ) již v roce 1983. Debutové album „Doomsday For The Deceiver“ je stále dodnes považováno za milník v historii tohoto hudebního žánru. Album spatřilo světlo světa v roce 1986, blýskl se na něm i původní člen FLOTSAM & JETSAM Jason Newstead, který posléze pokračoval za slávou výhraným konkursem za tragicky zesnulého basáka Cliffa Burtona  do legendy jménem METALLICA.

FLOTSAM AND JETSAM však pokračovali v tvorbě skvělého materiálu a vydali pravděpodobně nejvýznamější dílo v historii trash metalu – úžasnou desku „No Place For Disgrace“. Následovala léta u vydavatelské firmy MCA, kde prožívali skvělá, ale i těžká období a nahráli další tři řadová alba – „When The Storm comes Down“, „Cuatro“ a „Drift“. Skupina dále hudebně a kvalitativně rostla i experimentovala, přičemž ale nikdy neztratila před svými fanoušky svou tvář.

Vypršení kontraktu u firmy MCA records okamžitě využila jedna z nejrenomovanějších metalových vydavatelských firem s příznačným názvem METAL BLADE Records, která pozvala FLOTSAM & JETSAM k novému pozdvižení zástavy pravého a ryzího metalu v temných dobách, kdy strmě na výsluní raketově stoupala mnohem komerčnější odnož pravého metalu, zejména v Americe tehdy populární nu-metal.  Desky „High“ a „“Unnatural Selection“ však uklidnily fanoušky, kteří se obávali jakým směrem se bude skupina dále ubírat v měnící se celosvětové hudební scéně.

Následovala nejtvrdší deska a také nejlepší v pozdější dekádě skupiny – „My God“ ,poslední studiový počin je jejich devátý zářez z roku 2005 - „Dreams Of Death“. Momentálně skupina natáčí zbrusu nové desáté studiové album s pracovním názvem „The Cold“. které má být podle všeho nejtvrdším v historii skupiny. Fanoušci budou mít možnost se s novinkou seznámit v průběhu podzimu 2009, zároveň budou mít ale i příležitost si poslechnout průřez celé tvorby FLOTSAM & JETSAM plus ochutnávku z nadcházejícího alba také naživo během podzimu 2009.

Klub Exit Chmelnice má tu čest přivítat tyto velikány trashové scény 25.8.09 společně s polskou kapelou NO-MADS a ještě se zatím blíže nespecifikovaným předskokanem, který doprovodí trashery na celém turné.    

Současná sestava:
Eric A.K. - Vocals
Edward Carlson - Guitar
Mark Simpson - Guitar
Jason Ward - Bass Guitar
Craig Nielsen - Drums

www.flotsam-and-jetsam.com
www.myspace.com/fandj


Zveřejněno: 17. 07. 2009
Přečteno:
3396 x
Autor: Hanka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

22. 07. 2009 21:38 napsal/a Dharm
yeaah
kurna se tesim..