Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Praha - Abaton, 2.4. 2004

2. 4.  čeká Prahu metalová veselice se slayerovským názvem - No Mercy Festival. Každý ortodoxní fanoušek již o této slávě ví, však také zastoupení kapel je opravdu hvězdné a kdo nevyjíždí na festivaly do zahraničí, těžko spolky takových jmen uvidí kdy pospolu. Na koho se teda máme těšit? V prvé řadě určitě Cannibal Corpse. Ti se naší republice už párkrát předvedli ve vynikajícím světle a snad nezklamou ani tentokrát.  Obzvláště, když jejich nové album The Wretched Spawn sklízí velmi pozitivní body v recenzích. Baskytaristé si zajisté nenechají ujít výkon Alexe Webstera.

Další páni na holení jsou Švédové Hypocrisy. Tato kapela se nesmazatelně zapsala do bible deathmetalu v době jeho největší slávy se skvosty jako The Fourth Dimension a Abducted.  V současné době se mi ale zdá, že poněkud ztrácí dech a nová alba jsou jen tím, co už tu bylo zahráno nesčetněkrát. Uvidíme, jestli potvrdí svojí koncertní formu a zda se bude opakovat alkoholové opojení frontmana  Petera Tägtgrena  při poslední návštěvě v Brně. Každopádně jejich aktuální album The Arrival nabízí pár pařících kousků, opustilo od moderny předposledního alba Catch 22  a za zmínku určitě stojí také nová figurka na postě bicmena ? Horgh (ex-Immortal, Grimfist). 

Kanaďáné Kataklysm jsou na tom obdobně.  Jejich extrémní pojetí death metalu a extra rychlé snare klepačky je v dobách alb The Temple of Knowledge vynesly na metalový olymp. Předposlední Shadow and Dust dával tušit drobný odklon k melodice ve švédském stylu a aktualní Serenity In Fire to jen potvrzuje. Nicméně i poněkud vyčpělá vůně se občas dobře čuchá. Dále se můžete těšit na Carpathian Forest, Vomitory, Exhumed a Spawn Of Possession.

Akce se koná v klubu Abaton a celkem 16 kapel bude okupovat dvě podia. Co bude na Áčku je jasné, pojďme mrknout na scénu B. Jako b-headliner se  hlásí Angláni Esoteric. Komu by vadilo ultra rychlé tempo áčka, má sqělou příležitost vychutnat pomalost jejich doom metalu.

Insanity Reigns Supreme z Belgie budou pokračovat v zajetých kolejích pomaláčů. Ale zrychlíme, neboť polští Lost Soul je rychlík přímo do pekla. Fanoušci Vaderu by si tuto partičku neměli nechat ujít. Místo avizovaných Deception a Lykathé vystoupí  stálice české scény Godless Truth a Fleshless a u našich luhů a hájů zůstaneme se spolky jako Contrastic, Depresy, Inner Fear, a Poppy Seed Grinder. HELL HELL HELL.

 

www.shindy.cz


Zveřejněno: 23. 03. 2004
Přečteno:
3686 x
Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář