Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

TERRORDROME - Vehement Convulsion CD 2008, Grindethic Records

Pár vteřin strašidelných ruchů a už to fičí. Řecká brutal death metalová mlátička Terrordrome se po několika demech a splitkách konečně zmátořila a natočila dlouhohrající prasečinu. Tak jaké z ní má posluchač dojmy? Předně, jedná se  klasický brutal death s technickými pasážemi, řádně ohulenými kytarami a blastujícími bicími. Velmi mě překvapil hlas Petera "Terror" Ouzounise, kterého jsem kdysi dávno zaznamenal, coby basáka v doom metalové bandě Laurel Path. To, že disponuje takhle slušným gutturálem, jsem však věru nečekal.

Druhá, „Exposed To Life's Integration“ obsahuje místy slušný feeling jako z alb amerických faraonů Nile. V tomhle případě však navíc přibylo úchylných výjezdů typu Brain Drill či Cattle Decap., s tím rozdílem, že Terrordrome mají snad i o něco lepší produkci, než právě poslední (mimochodem skvělá) nahrávka Cattle.

Ve třetí skladbě pak, vlivem vokálu, uslyším záblesky holandských řezníků Severe Torture.. Pravda, takto bychom mohli pokračovat donekonečna, album „Vehement Convulsion“ je prostě klasickým zářezem pro milovníky řádně prasáckého death metalu, se vším, co k tomu patří. Usekávané riffy, sem tam nějaký ten pinch, stále se měnící struktura a tempo, podivně znějící intra, gutturální vokálek štěká texty o lásce a smířlivosti. Názvy skladeb jako „Festivity Of Clitoris Licking“ pak jistě uspokojí všechny úchyláky a milovníky sexuálních prasáren u deathových kapel, ovšem ti jsou na podobná témata od svých miláčků již jistojistě zvyklí. Občas se kapela ponoří až do goregrindu, to například ve čtvrté „Post Traumatic Stress Disorder“, která vyniká geniálně nazvučenými kytarami, zvláště v jedné pasáži. Přiznám se, že takový zvuk mne vždy pohladí po duši, zvláště v místech, kde jej vůbec nečekám. Rychlost, technika a v neposlední řadě i chaotičnost nahrávky se dá připisovat jednomu ze vzorů kapely, americkým „bijcům“ Hate Eternal, s tím, že Terrordrome se přeci jen drží více při zemi a hrají muziku, která se dá vstřebat přeci jen o poznání snadněji (pokud se bavíme o poslední nahrávce HE „Fury and Flames“) a hlavně, na kterou se dá pořádně vymlátit palice. Solidní slidy totiž narušují jinak přísně strukturované, často velmi slušně fungující „headbang riffy“ a takto silných, pařících pasáží je na albu nepřeberné množství. Lépe řečeno, minimálně jedna, dvě v každé skladbě. A to už je nějaká párty, vážení! V devátém zářezu pak překvapí ne zas přespříliš technické, ale hlavně skvěle nazvučené sólo, které dodá celé skladbě pořádný feeling. Příjemná půlhodinka ve společnosti těchto sympatických Řeků uplyne jako voda a já si musím nahrávku jaksi vnitřně zrekapitulovat. Dobré je to? Dobré je to.

Čas: 29:13

Seznam skladeb:

  1. 2000 Volts Fat Burning
  2. Exposed To Life's Integration
  3. Disputing The Throne
  4. Post Traumatic Stress Disorder
  5. Eradicate The Indigence
  6. No Oral Hesitations
  7. Infected Fornication (Inception Of Carnal Enslavement)
  8. Privileges Of Slime
  9. Revile The Vagary
  10. Inhibit The Discord
  11. Festivity Of Clitoris Licking

Zveřejněno: 06. 03. 2009
Přečteno:
3262 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář