Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

Inferno - Live Plague CD Grom records 2007

Čas, kdy jsem naposledy slyšel skupinu Inferno, už je dávnou minulostí. Dokonce už tak dávnou, že už si ani nepamatuji jaká nahrávka že to byla. Pak jsem o kapele slyšel dosti nepříjemné věci a také některé nepříliš moudré názory z jejich tábora. Nakonec vše utichlo. Nyní držím v ruce placku Live Plague, což je záznam živého koncertu  ze srbského Beogradu z 6.12.2006.

Abych se přiznal, trošku jsem se bál kvality zvuku a vůbec celého přenosu, protože co jsem mohl vidět, tak v Srbsku nejsou příliš dobré podmínky pro natáčení a celkově živé natáčení ug. kapely sebou nese celou řadu úskalí. K mému překvapení se s tím zvukaři v rámci možností poprali dobře. Zvuk není úplně podle mých představ, ale s jistou dávkou tolerance se to dá brát jako lepší průměr.

Stejně tak by jsem posoudil i kvalitu zachycené hudby. Ta si drží svůj zaběhlý průměr a asi nemá ani chuť se někam posouvat dál. Proto se budeme neustále potýkat s nepřehlédnutelným splašeným rytmem občas padnutým někam do unylých blackových poloh bez náznaku jakéhokoliv překvapení. Nabroušenými kytarami stále někam plynoucí jako by neměly žádný cíl ani počátek. Skladby jsou si navíc dosti podobné, takže máte pocit, že posloucháte pořád stejný song.

Jedno mě přeci jen bouchlo do uší. A to cover od legendárních Master’s Hamer, kterého se dočkala skladba Géniové. No já nevím, chápu, že je to na živo a z fleku, ale co je tak těžkého udržet zpěvnou  linii tak jednoduché skladby? Nevím, nejsem zpěvák, ale Štorm tam vložil zřejmě nějaké prokletí, protože jsem to snasd ještě nikdy neslyšel zazpívané pořádně. K dobru jde snad kapele jen to, že už jsem tenhle song slyšel mnohem více zprzněný i ze studiových nahrávek…

Těžko říct, zda má živá nahrávka smysl, protože kapela to do lidí sype hlava nehlava a nějaké super silné reakce se na desce nedočkáme. Navíc pokřiky na fanoušky mezi skladbami podivnou angličtinou přijdou úsměvné a naprosto shazující dojem živého přednesu. Nahrávka tedy nese pouze poselství jakési raritky. Nic víc bych v tom asi nehledal.

Čas: 40:10

Tracklist:

  1. Intro
  2. Fanatizován lidskou moderností
  3. Starý řád
  4. Neživé stíny naší duše
  5. Na znamení černého rohu
  6. Posedlí po svaté krvi
  7. Ohnivé vize o upálení světa
  8. Géniové
  9. Krev za krev

www.gromrecords.com   


Zveřejněno: 19. 01. 2009
Přečteno:
3406 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář