Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

MISERATION – Your demons – their angels CD 2008, Lifeforce Records

Recenze na nahrávky od Lifeforce Records píši rád. Už mám pár jejich titulů za sebou a hudebně to vždy stálo za to. Navíc jimi dodávané informace jsou vždy kompletní a obsahují vše potřebné pro pisálky. A nejinak je tomu i v případě Miseration. Jedná se o kapelku pěvce Christiana Älvestama (ještě nedávno působil ve  známějších Scar Symmetry) a Janiho Stefanovice (Essence of Sorrow, Divinefire), který na této placce nahrál veškeré nástroje. Miseration je sice uskupením o pěti členech, ale chápu-li vše správně, ve studiu si vystačili a vše potřebné obstarali pouze tito dva pánové.

Hned od začátku je jasná země původu. Klasický švédský sound a vlastně i klasická švédská dávka death metalu. Úvodní Thrones hned ukazuje, kam se nahrávka bude ubírat. Melodický death metal, který je kombinován s brutálnější stránkou tohoto stylu. A to, že na to pánové umí pořadně dupnout, ukazuje hned následující Perfection destroyed. Kombinace čistého a uřvaného vokálu je pravděpodobně prvek, který album obohacuje, ale poslední dobou se s ním setkávám poměrně často a klidně bych se bez něj obešel. Ale to je věc názoru a Miseration zjevně zastávají stanovisko jiné, protože s melodickým zpěvem se ještě několikrát setkáme. Seven are the sins hodnotím jako jednu z nejpovedenějších věcí. Přímočará a valivá pecka v rychlém tempu se zajímavými klávesovými vsuvkami, které jsou zde naštěstí v rozumné míře pouze k dotvoření atmosféry. Krátké, úderné a čerpající z toho nejlepšího, co švédský death metal může nabídnout. World lethality vše uklidní, kytary si v úvodu klidně kouzlí, ale nervní atmosféra dává tušit, ze se vše opět zvrhne. Opravdu zvrhne, ale ten čistý vokál… Jak tak poslouchám The end designed, napadá mě, že pánové mají asi rádi Hypocrisy. Ale to bych jim rozhodně nezazlíval, protože jsem na tom stejně :o). A decentní klávesy podkreslující tuto rubanici se sem opět hodí. Chain – work soul nabídne jednak melodické pasáže, jednak brutálnější sypačky a definitivně mne utvrdí v názoru, že pokud by pěvec předváděl jen brutálnější část svého hrdelního repertoáru, rozhodně bych byl ochoten se s tím smířit, protože čistý zpěv působí i zde jako rušivý element. Alespoň pro moji osobu. Noctivagant a Foul ivective se obejdou bez něj a jak pěkně šlapou a uhání. Zejména valivá pasáž ve druhé jmenované je povedená. Stejně jako kytarové sólo. A než se nadějeme, máme tu závěrečnou pecku Scattering the few, kde se předvedou zajímavé změny tempa. Vokální stránku už raději komentovat nebudu. Opakoval bych se.

Lifeforce nám píší, že tento materiál přivede do varu fanoušky Edge of Sanity, Bloodbath, Hypocrisy, Soilwork a starší tvorby In Flames. Něco na tom bude, protože některá z těchto jmen napadla při poslechu i mě. Rozhodně nehrozí, že by uvedeným interpretům šlapali na paty a ohrožovali jejich postavení, ale ani to neznamená, že by se nejednalo o slušnou nahrávku s porcí poctivého death metalu. Nikterak objevný, ale slušně se poslouchající materiál s povedeným zvukem. Pár připomínek zde sice mám, ale nevidím a neslyším důvod, proč bych se Your demons – their angels zase nevrátil. Vydavatelství Lifeforce Records opět obstálo se ctí.

Čas: 41:06  

Seznam skladeb:

  1. Thrones
  2. Perfection destroyed
  3. Seven are the sins
  4. World lethality
  5. The end designed
  6. Chain – work soul
  7. Noctivagant
  8. Foul invective
  9. Scattering the few

www.myspace.com/miseration

www.lifeforcerecords.com


Zveřejněno: 05. 11. 2008
Přečteno:
3422 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Goro | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

09. 11. 2008 11:26 napsal/a Dharm
2 DW
tisíc lidí, tisíc chutí... nikdo tady o bombě nemluvil, ale jak už jsem psal předtim, na švédskou současnou scénu tohoto stylu je to velmi povedené dílko...
09. 11. 2008 01:31 napsal/a DW
Nevím Nevím
Tak jsem to na radu zde pana D. poslechl a zase taková bomba to pro mě není.. Ze začátku to i docela baví, k deathu to rozhodně má blíž než Scar Symmetry, ale pak zase přijde to, čeho se vždycky bojím.. Jeho čistej zpěv (mimochodem dost špatnej) a všechna ta krása je ta tam..
06. 11. 2008 08:12 napsal/a goro
2 Dharm
Tak ja bych nejaky bodik asi pridal, ale ten cisty vokal me opravdu irituje :o)
05. 11. 2008 19:54 napsal/a Dharm
souuuhlas
rozhodně souhlasim a klidně bych bodoval o stupínek výše.. například Tebou zmiňovaná Seven Are The Sins je perfektní! Je jasný, že s nějakou super-originalitou asi těžko přijdou, ale na současnou švédskou scénu mi toto dílko připadá hodně povedený..