Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

UNBORN - Voice Of Hate, Promo CD 2008, vlastní vydání

Pražský kvintet Unborn a jejich debutové CD Voice Of Hate. Přináší osm anglicky zpívaných původních skladeb, dva kusy v češtině a jeden bonus taktéž v mateřském jazyce. Dohromady tedy jedenáct songů v duchu staromilského ryzího thrashe, nesoucího se převážně ve středních tempech, bylo zaznamenáno ve studiu Shaark během tří loňských zářijových dní.

Hned první věc Crime dává jasně najevo, oč že tu půjde. Kaskády kytarových riffů, melodická sóla, pestrá hra bubeníka Radka Laňky. Jako celek je to ovšem takové nemastné neslané. Dvojka Assassin se nese v podobném duchu jako předešlá a obě mi splývají v jednu celkem plytkou kompozici. Velkou měrou k tomu určitě přispívá i drsný dřevorubecký zpěv/řev, zpěváka Saši Sembera, jehož projev jsem si nijak zvlášť neoblíbil, i když jsem si na něj po čase už celkem zvykl. Přes nesporné hráčské kvality, které nemůžu přeslechnout tomu prostě něco schází. Skladba Fantasmagory se rozjíždí nadějně, v její půli baskytarové preludium, hezké kytarové sólo. Oni se Unborn celkově vůbec nikam neženou. Střední tempa, občas rychlejší výjezd. Pěkně si tam sází ty svoje riffy, harmonie, beglajty. Žádná velká divočina, ale poctivá kytarová muzika. Quest From The Dark zaujmou melodické kytary a najde se tu i svižnější pasáž. Dobrý dojem z poslechu mi však opět kazí neomalený, hospodsky znějící ryk zpěváka. Což takhle nějaký sbory, výraznější refrény. Hned by to znělo zajímavěji. Kick Them Out je dobře šlapající song věnovaný naší vládnoucí garnituře a když se začíná rozjíždět, najednou z ničeho nic po dvou minutách a čtyřicetipěti sekundách končí. Na stejný problém jsem narazil i u titulní Voice Of Hate. Ta má dokonce stopáž jen dvě minuty patnáct. Přijde mi to jako nedodělaná práce. Nevím, nebo to tak má být a já jsem to neprohlédl. Vem to čert. Na skladbu Something In My Head by měl vzniknout i videoklip, muzika tepe (až na ten zpěv) dobře. "Nebudu klepat, ale udělám jenom ty dvě rány, jo? Takže za chvilku budou." Tímto způsobem oznamuje bubeník svým spoluhráčům začátek songu V umírajícím slunci. Podle toho tedy usuzuji, že minimálně tuhle věc nahrávali ve studiu naživo celá kapela. A ne postupně jednotlivé nástroje, jak tomu bývá obvykle zvykem. Zajímavé, v téhle skladbě zpívané v češtině mi Sašův zpěv tolik nevadí. Stejně jako v následující věci Skrytá tvář, která začíná rytmickými hrátkami basy a bubnů. Bonusová skladba Story páteční, s primitivním alko textem ze života, je zřejmě určena jen skalním fanouškům Unborn a já bych ji s klidem oželel, byť její hudební náplň není špatná.

Sound ze Shaarku je standartní. Na můj vkus jsou kytary dost vytaženy nahoru, na úkor bicích, ale to je jen můj postřeh. Obal alba nenarozených je tak trochu "gangsta". Nějaký dealer tam míří kvérem na zátylek jakéhosi eminema a zřejmě se ho chystá popravit. To je ten hlas nenávisti. Booklet s texty na voňavém křídovém papíru je ok. CD je kompilací starších i novějších skladeb kapely Unborn. Nový materiál se údajně nese v úplně odlišném znění a kluci do něj vkládají hodně nadějí. Nahrávat by chtěli ještě tento rok, takže se nechám překvapit. Neboť zmáčknout ty správné struny umějí, ale co naplat, když materiál na albu nabízený je tuctový a náročnějšího posluchače sotva něčím uzemní.

Čas: 35:42

Seznam skladeb:

  1. Crime
  2. Assassin
  3. Fantasmagory
  4. Quest From The Dark
  5. Kick Them Out
  6. Return From The Abyss
  7. Voice Of Hate
  8. Something In My Head
  9. V Umírajícím Slunci
  10. Skrytá Tvář
  11. Bonus: Story Páteční

www.bandzone.cz/unborn


Zveřejněno: 28. 10. 2008
Přečteno:
3361 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář