Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
TELEPATIE VI

Destinity – The Inside CD 2008, Lifeforce records

Lidi podržte mě, tohle že jsou Destinity? Uznávám, že minulé album Synthetic Existence naznačovalo poněkud odlišné směřování těchto frantíků, ale tohle bych skutečně nečekal od kapely, která se kdysi dala přirovnat třeba k Anorexii Nervose.

Takže co nás zde vlastně čeká? Moderní, melodický thrash/deathový nářez a to zatraceně řízlý švédy (nemyslím tím Vomitory ani jim podobné spolky). Destinity mi vždy připadali jako svébytná kapela, nijak extra inovující již zajeté postupy, ale stále si to drhli po svém a vlivy Anorexie vždy kamuflovali deathovým vokálem a dalšími prvky, které je odlišovaly. The Inside bych definoval asi tak, že hlavním cílem bylo zmodernizovat projev a úplně se odpoutat od blackových vlivů.

Obojí se celkem úspěšně povedlo, ale jak dopadl výsledek? Máme zde francouzskou kapelu, která drtí klasické thrashové riffy bez nápadu, do toho zapojí poměrně zajímavé rytmy hodící se spíše do death metalu, zpěv je řvavý growling, který až na občasné zvýšení jede v hlubších polohách, ne nepodobných například Amon Amarth a do toho se najednou objeví refrén jak vystřižený z dílny mr.Tägtgrena a nemyslím teď Hypocrisy - to jsou jednoduše drzé vykrádačky Painů! A nejen klasickými samply i melodický zpěv je velice blízko projevu tohoto severského workoholika. Ovšem tím to nekončí, se songem Inhuman Corrosive Report se dostáváme i k mixu novější podoby podoby finů Nightwish a němců Atrocity (zajímavá směs, že? - ale poslechněte a třeba mi dáte zapravdu). Abych dokončil výčet kapel, které zde uslyšíte, nesmím zapomenout ještě na Arch Enemy a Soilwork.

Produkce a mix jsou perfektní, v tomto směru nemám jedinou výhradu. Parádní cover pak vnímaní ještě zlepšuje.

Celkový dojem je však velmi, velmi rozporuplný. Album se poslouchá dobře, téměř výborně. Motivy jsou poskládány nenásilně a s citem, ovšem slyšet zde to o čem píši výše je pro soustředěný poslech téměř odpudivé, ovšem pro nesoustředěný poslech, například k práci je to bomba. Tato recenze je asi dost drsná, protože jsou zde momenty, za které bych dal bez problémů 10 bodů, některé mě fakt dostávají do kolen, ale pak téměř s pravidelnou přesností přichází moment, kdy Destinity shodí sami sebe bezduchým vykrádáním již zmíněných spolků. Takže dávám za 6 s tím, že je to průměr mezi bodováním 10 a 2. Poslechněte sami, kdybych neznal severskou scénu, dávám na místě 10.

Čas: 47:28

Seznam skladeb:

  1. My Senseless Theory
  2. Murder Within
  3. Thing I Will Never Feel
  4. Still Remember
  5. A Thousand Falling Skies
  6. Inhuman Corrosive Report
  7. Ready To Leave
  8. Enemy Process
  9. Escaping Reality
  10. The Inside

Web: www.destinity.net 


Zveřejněno: 18. 05. 2008
Přečteno:
3362 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

24. 05. 2008 20:32 napsal/a corbow
katahovinko
Vy hoveziny!! Loath> ty, hovezino! az uslysis stary alba, tak budes mit v kalhotech to, co Kata hrajou na novym albu!!! Vydame, az bude nahrano:)))), zatim to vypada, ze po znich:) Dharm si dela leda tak leda prsni dvorec, slechti si ho na festivaly, kde ho bude ukazovat:) Jinak jsem rad, zes mi podrzel:)
24. 05. 2008 11:26 napsal/a Dharm
:-)))))))))
clovece, tak jsem to fakt nemyslel...:)
24. 05. 2008 09:53 napsal/a Loathsome
:-D
ty vle.. mít jinej názor než máš Ty tak to znamená bejt nekritickej jo? :-D si děláš kozy ne? :-)
23. 05. 2008 19:13 napsal/a Dharm
katashit
Loathsome, jsi hrozně nekritickej... ja teda souhlasim s korbou..
23. 05. 2008 12:28 napsal/a Loathsome
Kataklysm
:-D ale prd :-) akorát mi to trvalo asi deset poslechů než jsem se do toho dostal.. je pravda že jsem od toho čekal víc a po prvnim poslechu bych to zahodil kdyby to nebylo od Kataklysm ale ted už mi to přijde v pohodě.. bude to asi tim že ostatní alba skoro neznám :-D btw. kdy vydávate Korbo?