Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

ONE STEP BEYOND - Beyond Good And Evil, CD 2004, Mirror

Z daleké Austrálie, konkrétně z jižního Adelaide, pochází trojice šoumenů One Step Beyond. Předkládají kolekci Beyond Good And Evil. Čtyři léta starou. Leč letící roky, neubírají tomuto materiálu na zajímavosti a v jistém smyslu, ani není čas pro tento bizarní hudební útvar, nějak extra důležitý.

Kapely z druhého konce světa, jsou pro našince vždy vítaným exotickým zpestřením a nabízejí vnímavému posluchači spoustu kvalitní muziky. Nejinak tomu je  i u tohoto hudebně pestrého CD. Pojďme se mu tedy podívat na zoubek. Celkem patnáct, nijak dlouhých, barevných kompozic. Převážně rytmicky zběsilé, rychlé bicí party, doplněné vyklidněnými bluesovými pasážemi. True Faced, tak se jmenuje první song a začíná pěkně zostra, až se mi rolují ponožky. Co písnička, to jedna prima šleha do žíly. Představte si takové Macabre (zpěv, instrumentální nasazení), kteří se někde sčuchli s baskytaristou Vernonem Reidem (funky basové linky) z Living Colour. Pocém, kampa deš!? A do toho zleva jedou se svou animální živočišností a brutalitou floutci z Blood Duster (drtící rytmy automatického drumera). Ahóóój klucka, jak se vede? Ále stojí to za vyližprdel, však to znáte...CD se poslouchá velmi lehce, ale vzhledem ke komplikované struktuře skladeb, vyžaduje soustředění, neboť ve skladbách O.S.B. se neustále něco děje. Například sedmá Everyday, přísně rokenrolová vypalovačka, silný hardrockový rytmus, do toho divoký growling. Rozmanité, svěží a úsměvné. Bicí automat, který je naprogramován vskutku velmi citlivě a s dobrým vkusem, je nicméně nejslabším článkem, této jinak skvělé nahrávky. To se projevuje zejména v klidnějších a pomalejších skladbách. Třeba v deváté Depth Of Mind, melodická baskytarová funky basa a do toho minimalisticky vystavěný automatický bubeník, nezní moc přesvědčivě a nemohu se zbavit pocitu samoúčelnosti. Jako bych poslouchal nějaké neskonale nudné, vcelku otravné cvičení, jinak nadupaného muzikanta, který si ve zkušebně omílá svoje oblíbené suchopárné etudy. Tenhle pocit, naštěstí záhy mizí v rychlých vypalovačkách typu Made For Cable, Foot High Tough Guy nebo Maniac/Watch Your Back. Divoký crossover jaký zde O.S.B. předvádí s lehkostí sobě vlastní, stojí za pozornost. Death, grind, rock, blues, funk, dub, divoká fůze těchto stylů, přetavená do divokého pulzujícího hlučného a sakra zábavného konglomerátu.

Navíc vše je správně zaaranžováno, nazvučeno a drží celkem pevně pohromadě. Mad Matt - Bass, vocals, Beat programming, guitars, Justin - Vocals a Rufus - Guitars. Kytaru na této nahrávce obstaral Jeremy Lammas (r.i.p.) a tato nahrávka je mu jeho kamarády věnována. O tom, že australská scéna nejsou jen fosilní AC/DC a bývalá popová princezna Kylie Minogue, vás rádi přesvedčí právě třeba One Step Beyond.

Čas: 44:27

Seznam skladeb:

  1. True Faced
  2. Birth Of Disease
  3. The Party
  4. Your God
  5. Maniac/Watch Your Back
  6. Mirrorstance
  7. Everyday
  8. Black Light Blue
  9. Depth Of Mind
  10. Made For Cable
  11. Chase
  12. Foot High Tough Guy
  13. Blinding Haze
  14. The Calm Before
  15. Free To Air

www.geocities.com/onestepweb


Zveřejněno: 05. 05. 2008
Přečteno:
3320 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

05. 09. 2009 23:13 napsal/a RADEK.K.
?
CY KRÁWO \"FOSILNÍ AC/DC\", HEHE. OPRAVDU MĚ TO TADY BAVÍ VÍC A VÍC!