Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Omlouváme se všem příznivcům rockové hudby, kteří se těšili na hudební festival 21.3. 2008 v Netíně u Velkého Meziříčí.

Omlouváme se všem příznivcům rockové hudby, kteří se těšili na hudební festival 21.3. 2008 v Netíně u Velkého Meziříčí.

Vystoupit měly kapely BAD VICTIM, ASGARG, SEZARBIL, CAYMAN, JETSTREAM. Díky tlakům křesťanů v čele s hlavou církve ve Velkém Meziříčí, farářem Peňázem (příznačné jméno pro muže ve své funkci) byla akce zrušena. To vše nám bylo oznámeno pouhé 2 dny předem. Stačil jeden jediný jeho email na příslušný úřad a cca dvouměsíční úsilí přišlo naprosto vniveč. Pouze se pousměji nad tím, jak je možné, že člověk se středověkým myšlením používá moderní komunikační prostředek. Kde je ta láska a hlavně tolerance o které jistě každou neděli plamenně káže? Proč byla akce zrušena? Je křesťanská veřejnost pohoršena? Síla víry a pravého křesťanství je přece v srdci, dobrotě a ne v moci znemožnit, zakázat a soudit. Lidé se chtějí pobavit, proč by měl být pátek před Velikonocemi nějakou vyjímkou. Pokud má někdo potřebu být v tento den doma, postit se, rozjímat a vzpomínat na 2000 let mrtvého tesaře, tak je to jeho svobodná vůle! Nikdo ale  nemá žádné právo zakazovat ostatním lidem, jak naloží se svým volným časem! Nebo se snad vrátila totalita? Kdy po venkovských zábavách chodili tajní vyvolení, vše sledovali, zapisovali a vyšší instance potom zakazovali. Běda jak se objevila kapela s anglickým názvem, která nezpívala budovatelské písně.

Zdá se Vám ta podobnost čistě náhodná?

My jsme mysleli, že už je ta demokracie a doba temna dávno skončila. Nebo ne?

My příznivci rocku, metalu a vůbec jakékoliv činnosti věříme, že v probíhajícím 21. století už nikdy žádný pastýř a jeho ovečky nebudou rozhodovat: „Nééééééééé, festival néééééééé.

Zdroj: EDA

www.bandzone.cz/badvictim


Zveřejněno: 21. 03. 2008
Přečteno:
3386 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

01. 06. 2008 15:29 napsal/a IFA
Jirko
Sorry, ale akce by neporušovala žádný platný zákon, tudíž nevidím, proč by neměla být povolena. Musíme se řídit zákony a ne náboženským přesvědčením. V opačném případě nastává vámi zmíněná totalita...
31. 05. 2008 11:05 napsal/a corbow
nabozenstvi
je fakt shit
30. 05. 2008 16:24 napsal/a Jiří Zajíc
Příznačná zaslepenost
V naprosté většině případů dnes v České republice by na e-mailovou žádost faráře, aby se na Velký pátek nekonala akce, která uráží smutek křesťanů, si příslušný úředník poklepal na hlavu a tím by to skončilo, protože urážet kresťany a vysmívat se jejich přesvědčení je přece u nás \"NORMÁLNÍ\". Když ale někde, kde je těch křesťanů VĚTŠINA, zareaguje úředník (či dokonce zastupitelstvo) zcela logicky a na žádost faráře, který má v místě velkou autoritu, takovu akci zruší - tu se hned ozvou nenávistné útoky proti křesťanům. A ironicky se jim předhazuje, že přece hlavně hlásají lásku a toleranci. Protože by se velice hodilo, aby křesťané byli jen poslušné ovce, které si všechno nechají líbit. Tolerance - ovšem, ale ne k tomu, kdo agresivně, naprosto netolerantně se vysmívá přesvědčení druhých a znemožňuje jim, aby v klidu prožili svůj smutek. Ovšem, kdyby si dotyční uspořádali svůj podnik \"doma, v pokoji, tak, aby druhé nerušili\", jistě by s tím nebyl problém. Nu, člověka vždycky potěší, když narazí na tuhle nehoráznou zaslepenost kritiků křesťanství. Je moc důležité vidět, jak hlasatelé té nejsvobodnější, neliberálnější společnosti jsou ve skutečnosti agresivními totalitáři proti každému, kdo společně s nimi nezpívá jejich mantru.
03. 04. 2008 16:21 napsal/a SLAYER666
FUCK OF JESUS
Znesvětíme kostely, nablijeme za oltář...
26. 03. 2008 23:43 napsal/a francouz666
no to je síla!
nemám slov mám šok