Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Nikoliv mlčení, ale pořádný ŘEV se ozývá z kapely Scream of the lambs. Slovo má zpěvák a předák B.O.B.

1. Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Vznik kapely je datován na únor 2007, no kapela tvořila muziku a když jsme se začali shánět po hraní, tak byl nejednou problém neb jsme neměli název a tak zasedla rada starších a rozhodla, Scream of the lambs – řev jehňátek - no já myslím , že vzhledem k tomu, co se okolo nás děje, je to docela trefné, protože fakt mám někdy pocit, že jsem ovce a nemůžu s tím nic dělat a tak řvu, řvu to, co si myslím. Impuls k založení kapely, hmmm,,já byl bez angažmá a kytaristům utekl bubeník a objevil se mladej šikula a tak jsme si zahráli a zjistili, že nás to spolu baví a máme stejnou představu a rozumíme si jako lidi a leta se známe, akorát jsme pořád hráli každý z jinou partou. A teď to cvaklo, je to osudové shledání, hahaha.

2. Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

LEE (88) – bicí – benjamínek kapely, konzervatoř v Praze, po čas studii doprovázel celkem vylízaný umělce, nechce se tím chlubit, ale jako student mu třeba Petr Poláček dobře zaplatil. Tfůj, má to pořád na talíři, hrál v kapelkách Duckies, Candella.

LU2(74) – kytary – jako mladík začínal na zábavě, pak hrál v kapelách Pláč (HC) a Laniena Mentis (death), která svého času vydala tři alba a sjezdila celou Evropu.

Dejf 1939 (76) – basa – milovník perverze a latexu a magie a všech podivnejch věcí, začátky na zábavě, pak nastupuje do Laniena Mentis a jedou z LU2 jízdu světem.

B.O.B. Dry (68) – vocal – začátky na folkových promenádách a tajné hraní za komoušů v hospodách na vsi, uderground for ever, se skupinou Řemdih, poté už značně tvrdší Pláč. Skupina SI – vítěz New rock generation 1996 a semifinalista Marllboro rock in 1996, objev rocku 1996 časopis Big Bang a Rock a Pop. Kapela produkovala hard core se španělskými vlivy ve španělštině, drogy a smrt jednoho z členů ukončily tuto cestu. Pak funky elektro rockový Bad Date jen takové příjemné mihnutí, Zero – old schooll hard core, no a zbytek je jasnej.

3. Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

No nahrávali jsme ve studiu Propast Petra Jandy za dozoru Petra Kovandy. S nahrávkou jsme velmi spokojeni, je jasné, že se najdou věci, o kterých se dá diskutovat, ale to, co v nás bylo, to tam je a už nemá cenu nad tím spekulovat. Podmínky jsou v tomto studiu super – spousta kořalky a jointů udělalo své. Vše si platíme sami (teda sponzoři co nechtěj bejt jmenovaný) včetně studia a vydáni 1000 kusů. V dnešní době to není prodejní artikl, ale propagační, i když se něco prodá. Ale kdo má internet, tak to neřeší a šup do mp3. Cena CD je 200,- Kč.

4. Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Zpíváme česky, i když se třeba písnička jmenuje anglicky a to z důvodu, že některá slova se holt v textech objeví, protože to tam prostě pasujou. Proč česky? No protože jsme Češi a nejlíp mluvíme česky, tak radši tak, než blbě naučená anglina a samý nejšn bejšn. O čem to je? No o nás, o lidech, o tom tlaku společnosti, o vztazích, o moci těch, co nás koučujou nebo nás pase to stádo bačů v kravatách a my jdeme jak ty ovce na porážku.

5. Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem loga a obalu desky je DEJF 1939. Na obal byl použit snímek, který jsme našli na internetu a požádali autora a on nám rád vyhověl. Co se týče webu, tak na něm spolupracoval také Dejf 1939 a náš zlatý webmaster Prochy. V dnešní době je dobře zpracovaný web snad základem každý dobrý kapely, která nechce sedět doma. Internet je dnes největší komunikační medium a tam si myslím je potřeba zamakat, takže ano, je to pro nás důležité.

6. Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Zdroj inspirace je okolo nás, dále hojně využíváme magických a pohanských bohů a rituálů, jsme lehký alkoholici a kuřáci a tak si občas popoletíme někam pro pár informací a vlastně žádné vzory nemáme. Muziky se nám líbí kvanta a každému něco jiného.

7. Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Vše jsme si zaplatili, nikdo nám do ničeho nekafrá a pro nás je svoboda zásadní věc, takže jsme nikam nic neposlali.

8. Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Koncertů bylo celkem dost (viz.web) a povedené byly všechny, poněvadž každej mejdan je dobrej.

9. Máte ambice ukázat se v zahraničí?

No podle předběžných informací pofrčíme na podzim do Maďarska, Itálie, Slovenska a Německa.

10. Plány do budoucna...

Připravujeme novou desku a děláme vše pro to, abychom se tady neztratili.

www.screamofthelambs.com


Zveřejněno: 06. 02. 2008
Přečteno:
3714 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář