Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

BAD VICTIM - Střepina, 2007, CD samovydání

Druhá nahrávka Bad Victim a moje první setkání s touto skupinou z Velkého Meziříčí. Fungují od roku 2000 a mají na kontě CD "Blindness", kterou jsem čertužel nikdy neslyšel, takže nemohu porovnávat. Na obalu je jakási koláž, kde hlavní fotkou je brána z nacistického lágru, s nechvalně známým sloganem "arbeit macht frei", lidské oko ( alespoň tedy podle mě to tak vypadá ) propíchlé lékařskou kanylou a krvavý rudý "šmelc". V levém dolním rohu je pak logo a název CD. Jinak v bookletu jsou vytištěny všechny texty i fota jednotlivých členů, odněkud z koncertních akcí.

Deska začíná temným stylovým intrem a už se na mě valí první šlágr "Střepina". Velmi hutný, notně podlazený zvuk kytar, ůderné bicí, zpěvák chroptí česky zpívané texty urputným murmurem, kde občas hlasově vypomůže i basák Laco. Nazývají svůj styl maskcore, či metal, ale vězte, že moje "ovary" slyší celkem čistokrevný old school death metal made in Florida. Evokuje mi to staré dobré Obituary, Six Feet Under, plus mínus na návštěvu přišli i pánové ze Sepultury, z časů okolo roku 1993, a zanechali tu svůj kus inspirace. Nic originelního jsem zde nenašel. A přeci, jeden nezvyklý "hudební nástroj" zde najdeme. Je to prázná plynová bomba od propan-butanu a vokalista, který si nechá říkat "M", ji při vhodných příležitostech, rytmicky otlouká jakousi tyčí. Děje se tomu tak i na jejich živých presentacích a navíc vystupují s maskami na obličejích. Rádi Slipknot, že jo? Hm, já taky. Celkem desítka brutálních songů tvoří dohramady poměrně pevný celek a jednotlivé skladby jsou si svojí kostrou dosti pobobné, ale přesto nenudí. Navíc různá intra a vsuvky celek ve výsledku přeci jen trochu zpestřují. Na desce není žádný hit, který by vyčníval nějak do popředí. Zvuk ze studia "Šopa" je velmi ucházejí, energický, má to koule i potřebnou energii. Texty se zaobírají kritikou našeho krásného světa a popisujíl různé lidské nešvary a jiné radovánky. Bad Victim si berou na mušku fundamentalistické východní teroristy ( titulní "Střepina" ), hrůzy druhé Světové války ( "Temná vzpomínka" ) či drogovou závislost ( "Tak plivni na svůj stín").

Můj celkový dojem z CD je spíše pozitivní a to i přesto, že Bad Victim nepřináší zhola nic přínosného, nic co bych už jinde neslyšel, pořád se jedná o kus poctivé, tvrdé heavy muziky, za kterou se nemusí stydět. A to se počítá:o)

Čas: 39:04

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Střepina
  3. Temná vzpomínka
  4. Válečnej hrob
  5. Salt Lake City 1975
  6. Tak plivni na svůj stín
  7. Ten co se nebojí smrti
  8. Anděli padáš
  9. -16-
  10. Uniformita 

www.badvictim.com


Zveřejněno: 10. 02. 2008
Přečteno:
3419 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář