Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

LOCUS MORTIS - Voust CD 2007 - ATMF

Asi těžko někomu v našich zemích bude název Locus Mortis něco říkat. Ani já jsem  o této kapele nikdy neslyšel až do doby, kdy se mi do rukou dostalo album Voust a musím říct, že jsem rád, že si našlo cestu právě ke mně.

Italové se s tím moc nemažou a už v první skladbě nasadí ohromné vraždící tempo dávajíc jasnou předtuchu, že tady o žádné slaďáčky asi nepůjde. Ano, o slovo se hlásí syrový black metal hrubého zrna. Na rozdíl od jiných black metalových kapel mi ovšem hudba Locus Mortis nepřijde tak jednoduchá a stupidní, ale naopak plná s příchutí hluboké mystiky. Sami muzikanti nazývají svůj styl occult black metal a tato škatulka zní velmi věrohodně.

Jen těžko se v nesčetných sypačkých ztratíte. Dobrý zvuk si umožňuje vyslechnout každý nástroj a ten vždy vytváří něco zajímavého, navíc celé album se nenese v rytmu větrné bouře. Občas se zpomalí, tu a tam se hodí střední tempo, vše jak je potřeba pro vykreslení chladné atmosféry, která z nahrávky dýchá každým coulem. To vše se obejde bez použití kláves nebo čehokoliv jiného. Kapela si vystačí s klasickou sestavou a jednou barvou zpěvu. Marně na albu budete hledat nějakou odlišnou skladbu. Všechny jsou napěchované stejnou energií a ze svého sevření po celou délku alba nepovolí ani neuhnou z nastoleného směru.

O dobře čitelném zvuku už jsem se zmínil, to už se ale nedá říct o obalu, kde grafik dal přednost mystickému vyjádří než tomu textovému. Na čtyřstránkovém bookletu si nepřečtete zhola nic. Je to trošku škoda, protože texty by mohly být zajímavé. Navíc se mi nepodařilo najít ani web kapely, takže texty jsou pro mě velkou neznámou. Deska je ještě k tomu nazpívaná v Italštině, takže tady jsme úplně pohořeli. Nic to nemění na tom, že Voust je skvělá deska a mohu ji vřele doporučit všem milovníkům extremního black metalu.

Čas: 43:19

Tracklist:

  1. Lasciate che Vengano a Me
  2. La XIII Porta
  3. Sonno Eterno
  4. Resti
  5. Avvento
  6. II Respiro dei Morti
  7. Tempus Mortis
  8. Voust

Zveřejněno: 02. 01. 2008
Přečteno:
3427 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář