Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

X-CORE – Nová kapitola Promo 2006 – vlastní vydání

Kapelu X-CORE, stálici tuzemské HC-metalové scény, snad netřeba našim čtenářům zevrubně představovat. Od roku 1998, kdy se na Znojemsku tahle smečka vytvářela, má za sebou kapela až dodnes docela bohatou historii vyplněnou nejen častými záseky v diskografii či bohatou koncertní činností, ale i příchody a odchody různých muzikantů.

Při recenzi tohoto materiálu (který následně vyšel na split albu s Pitbull Diesel) se musíme chtě nechtě přenést do r.2006, kdy z původní sestavy zůstával v kapele jen kytarista a zpěvák OZYx. Před nahráváním tohoto proma se na post bicích vrátil Přema Sedlák, zbylé mezery v sestavě (basa a kytara) nahradily posily z jihlavské kapely Sorethroat (George a Kokeš) a X-Core mohli vstoupit do studia Loco, kde následně vznikla pětice skladeb v přísně metalcorovém duchu. Současná sestava, která mj. nahrála aktuální EP Between Heaven And Earth, je sice opět poněkud jiná, ale to už není pro posouzení tohoto ex-post proma příliš důležité…

X-Core vstoupili do nové kapitoly své existence se zajímavým pojetím metal coru, který trochu připomíná Pro-Pain a je v mých očích dobrý i špatný zároveň. Od první skladby příjemně překvapí solidní zvuk, který dokresluje jako hodinky šlapající skladby, kde kapela sází především na střízlivý thrash-core s česky zpívanými texty. Co si cením hodně vysoko, je povedená práce s texty a vokální stránkou. Refrény jsou velmi úderné a OZYx zvládá hácéčkovou naléhavost na výbornou. K tomu navíc dobře složená úderná muzika a davy můžou začít šílet! X-Core zde zní dostatečně hymnicky, vážně a přitom je to pořád velmi skromné, jakoby kapele o víc než o sdělení podložené poctivým nářezem ani nešlo.

Co mne trochu zaráží, je přehnaně strohá poloha muziky, kde se sází na mnoha léty ověřený old school thrash s místním nasazením kytarových sól. Proti tomu nic, jen kdyby to po druhé skladbě nezačalo být už trochu do šediva. Navíc u tak mladé kapely, mi to přijde jako zbytečný anachronismus. Shrnuto a podtrženo, X-Core model 2006 nabízí velmi přesvědčivé skladby s konzervativní, ale pořád dobře a nátěrově odehranou muzikou. Do budoucna budu držet palce.

Čas: 17:57

Seznam skladeb:

  1. Respekt
  2. Anonym
  3. Život je děvka
  4. Hard Core?
  5. Manipulace

web kapely: http://www.x-core.cz


Zveřejněno: 21. 12. 2007
Přečteno:
3760 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Marquise | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář