Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Další kapelka, která nedávno vyvrhla prvotinu, se jmenuje Nekrolog. Odpovědi sepsal bicmen Levi(athan).

1. Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem její vznik?

Takže vznikli jsme přesně 11.2.2005, což byl den, kdy jsme měli první zkoušku. Název vymyslel zakládající člen Maňas. Nekrolog je vlastně záznam o mrtvém člověku. A jinak je to také ekvivalent k slovu Obituary, na což jsme ale přišli až po delší době. Impulsem pro vznik kapely byla chuť hrát... Chuť naučit se na hudební nástroje a vytvořit vlastní skladby!

2. Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Takže na skladě tu máme devatenáct let mladého Anguse (kytara a hlahol), který drží svůj nástroj už něco přes 6let... Dále tu je devatenáct let mladý Satan (kytara), drží svůj nástroj rok v ruce a posledním darmohltem je tu 22 let straý Levi (bicí a doprovodný hlahol) a ten do toho mlátí dva roky...

3. Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Demáč jsme mohli pořídit díky našemu kamarádovi Slávkovi, který má studio Silence S.E. Spokojeni určitě jsme, myslím že za kvalitu se nemusíme stydět, protože v dnešní době je spousta nahrávek s vepřovým zvukem a my jsme rádi že máme zvuk na dobré úrovni! Tím to bychom chtěli poděkovat Slávkovi a Ervínovi za pomoc a podporu!!! Celkem jsme vyfrčeli 100kusů. Zatím se jich rozebralo něco přes polovinu. Cena CD je 50 Kč.

4. Texty – proč jste rozhodli zpívat česky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Texty jsou v češtině, protože nikdo z nás neumí anglicky, haha. No hlavní důvod je, že v angličtině bychom nedokázali vyjádřit takové slovní obraty, jaké poskytuje čeština. Dříve tvořil texty Maňas a po jeho odchodu se textařského postu ujal Levi. Témata jsou různá, např: kanibalismus, lidské úchylky, zamyšlení se nad dnešní společností atd.

5. Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem loga je kamarád Hobluda (šéfredaktor Tuberculosis zine). Obal vytvořil Levi doma na PC a webovky jakbysmet. Každá kapela by určitě měla mít vlastní logo, je to její tvář! V dnešní době je web rozhodně důležitý, můžeme se tak ukázat lidem kteří k nám mají daleko a také všeobecně internet urychlí komunikaci mezi námi a fans.

6. Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Je jich ohromná spousta, k Satanovým patří např. Kataklysm nebo Death. Pro Anguse jsou inspirací Napalm Death, Obituary, Sepultura... A Leviathanovy oblíbené kapely jsou Sepultura, Krabathor, Black Sabbath, Necrophagia, Frightmare, Root a stovky dalších!

7. Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Neposílali jsme nahrávku na firmy, protože jsme si vědomi že jsme začátečníci a s tímto demáčem díru do světa neuděláme!

8. Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Zatím jsme odehráli pouhých třináct koncertů, díky změnám v sestavě a následné pětiměsíční koncertní nečinnosti. A za nejpovedenější akci považujeme Noise Session, která se odehrála 11.11.2006 v Dolních Habarticích, kde jsme vystupovali jako první, ale i přes to jsme sklidili úspěch...

9. Máte ambice ukázat se v zahraničí?

To zatím rozhodně nemáme! Jak už jsme řekli, jsme teprve na začátku a než dosáhneme solidní úrovně, bude to ještě nějakej pátek trvat! Budeme rádi když se prosadíme na severočeské scéně...

10. Plány do budoucna...

Zdokonalovat se a dosáhnout kvalit old school deathmetalové kapely!

www.nekrolog.wz.cz 


Zveřejněno: 01. 02. 2007
Přečteno:
3623 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

04. 02. 2007 13:55 napsal/a oxide
nejlepsi akce
hele kluci, koncik na noise akci byl dobrej, ale nejlepsi vase hrani bylo na impotens party ve stejnem klubu, to byl ten pravej hukot :)! na to se jen tak nezapomina!