Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
INSANIA

Něco mezi rozhovorem a anketou jsme připravili pro kapely, které jsou tak zvaně na startovní čáře, neboli mají na kontě první nahrávku. Na dotazy bleskurychle odpověděl bicmen death metalové kapely Mortal Fear Brute.

1. Kdy byla vaše skupina založena a co bylo prvotním impulsem její vznik?

Skupina Mortal Fear vznikla roku 2000, prvotním impulsem byla chuť party letitých kamarádů zahrát si tvrdou muziku, kterou máme všichni rádi.

2. Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

  • Martin „Kopi“ Kopecký – 31 let, zpívá od vzniku Mortal Fear
  • Pavel „Klacek“ Vacek – 30 let, hraje na kytaru něco přes 10 let, ale až posledních pár let aktivně, předchozí kapela Vampirium – black metal (dnes už neexistuje – Pelhřimov)
  • Zbyněk „Polda“ Polívka – 33 let, hraje na basu od vzniku Mortal Fear, začínal jako kytarista
  • Luboš „Brute“ Kopřiva – 21 let, hraje na bicí třetím rokem, začínal ve vlastní kapele Silent Bounce (Pelhřimov – neexistuje) a pak působil v kapele Jenakaši – heavy/thrash rock (Humpolec – aktivní)

3. Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Dostali jsme nabídku od hudebního studia Musicservice, která se nám zrovna hodila, plánovali jsme totiž promo CD ke konci roku natočit. S nahrávkou vzhledem k tomu, že byla vytvořena během pár hodin, šlo o první zkušenost se studiem a Richard Kocourek nám vyšel maximálně vstříc a skvěle se s ním spolupracovalo, jsme spokojeni - jen víc vytáhnout basu a kopáky. Nákladově jsme se v rámci akce pohybovali okolo tisíce korun a složení zálohy na další natáčení. CD je volně ke stažení v podobě mp3 na našich webových stránkách: www.mortalfear.unas.cz a CD se zatím rozdalo přes sto kusů. Za peníze se neprodává, dobrovolný příspěvek na pokrytí nákladů vždy potěší, haha. Zatím jde celkem dobře na odbyt.

4. Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Kapela začala fungovat v češtině, pak přešla na angličtinu, nakonec jsme se k rodnému jazyku vrátili. Texty jsou zcela v kompetenci našeho zpěváka, muzika zas zbytku kapely, především kytaristy a bubeníka. Témata jsou zcela na našem frontmanovi, který volí texty, který k této muzice patří, dělá je trochu s nadsázkou. Názvy skladeb: Omrdán bestií, Morduju kurvu, Nekrolabužník, Vraždící samota, Ochromen hnusotou atd. vypovídají dostatečně o čem jsou. Zpěvák mimo své stálé práce chodí dělat vyhazovače do bordelu, tak proto asi ty texty (chacha).

5. Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Logo nakreslil kdysi místní malíř z řad známých kluků, obal na CD jsem vytvořil já po konzultaci s kapelou, web přítelkyně zpěváka - stránky se budou ještě dodělávat. Grafickým věcem budeme přikládat důležitost až na řadovém CD a po ohlasu fanoušků na webové stránky. Promo CD jsme se snažili rozšiřovat mezi lidi za co nejmenší náklady, hlavně ať to má co nejvíc lidí!!

6. Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Těch kapel je rozhodně celá řada, u každého člena se ve většině případů shodují, namátkou bych uvedl: Suffocation, Deeds Of Flesh, Nevermore, Dying Fetus, Morbid Angel, Cryptopsy atd.

7. Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Náhrávku jsme zaslali do velké řady webzinů nebo tištěných časopisů, na firmy jich také pár odešlo: např. Epidemie, Nice To Eat You, Elysion, I.F.A., Grodhaisn atd. Ještě musíme něco rozeslat, vždy se na někoho zapomene. Recenzi napsali kromě vás v jednom hardcorovým časopisu, zatím nikde jinde. Z firem se ještě nikdo neozval, asi je ještě brzo???

8. Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Zatím proběhl jediný koncert na rockovým festivalu v KD v Pelhřimově začátkem listopadu, ohlasy lidí byly skvělý (z naší strany celkem povedený koncert). Následující koncert bude 27. ledna v klubu Atlantic Pelhřimov spolu se dvěma kapelami z okolí. Tímto bych chtěl všechny naše fanoušky a další případné zájemce na náš koncert pozvat.

9. Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Kdo by si v zahraničí nechtěl zahrát??? Jsme pozvaný kapelami z Rakouska a Holandska na výměnné festivaly k nim, ale to je záležitost kulturních zařízení v Pelhřimově, bohužel!!! Oni zas pozvali kluky ze zahraničí sem. Co bude dál se uvidí. Každopádně budeme rádi za každý koncert kdekoliv a kdykoliv, muzika nás baví a čím víc zkušeností, fanoušků a kladných ohlasů, tím líp. Bez těchto věcí by to nemělo ani smysl.

10. Plány do budoucna...

Letos v červnu jdeme do studia v Karlových Varech natočit celou desku, ať už s přispěním nějaké firmy nebo na vlastní náklady. Letos chceme rozšířit hudební produkci na koncertech o nové skladby (dál jen vlastí tvorba) a rádi bychom co nejvíce koncertovali. Kde budou mít zájem nás pozvat a poslechnout si nás, rádi vždy přijedeme za pokrytí cestovních nákladů, případně občerstvení. Děláme muziku pro zábavu a pro lidi, ne pro prachy!!! Hlavně touto cestou máme šanci dostat se do podvědomí veřejnosti, metal není a nesmí být nikdy mrtvej!!! Na závěr bych chtěl poděkovat za váš zájem udělat s námi rozhovor, bylo mi potěšením!!!


Zveřejněno: 18. 01. 2007
Přečteno:
3520 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář