Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Technické orgie v Kainu...

Již dlouho dopředu, když se poprvé objevily plakáty na tuto akci, věděl jsem, že to si nesmím nechat ujít. Takovéto složení kapel se jen tak někde nevidí, hlavní pořadatel Ozon si dal záležet a tak jsme mohli sledovat neuvěřitelné technické dovednosti jednotlivých kapel. Trochu teď nevím jak začít, ale asi budu muset tím obligátním – zase jsem přišel pozdě.

Tentokrát to odnesli Doriath, které jsem však viděl mnohokrát, takže zase tolik nelituji, v Praze hrají často, takže někdy příště.

FOB sice hráli druzí, ale vzhledem k pozdnímu začátku akce měli asi nejlepší čas. Co o jejich vystoupení napsat, mohl bych začít klasickým -... FOB předvedli standardní výkon, zvuk byl ucházející a potěšily mě Bendisova sóla - jenže to není pravda. Po těch spousta vystoupeních co jsem FOB viděl mě to sobotní bavilo asi zatím nejvíc. Líbil se mi zvuk, který byl sice malinko zvláštní a dominoval mu hlavně kopák se zpěvem, ale zároveň bylo slyšet i všechno ostatní. A také se mi líbilo, že se na kluky pařilo a byla výborná atmosféra. Mimo „klasiky“ zazněly i nové skladby z připravovaného cd a jsem velmi zvědav, jak se tohle vyvede, protože tyto skladby vůbec nezněly špatně. Ale to už zase moc chválím...

Následovali Apocryphal Death, kteří mě maličko nudili, jejich set už mám zřejmě příliš oposlouchaný. Toto byl jejich poslední koncert v původní sestavě, takže se velmi, velmi těším s jakým materiálem se ukážou v nové sestavě, kde již bude nový zpěvák a hlavně živý bubeník. Ještě bych tedy zmínil, že má nejoblíbenější „Tvůrci Genocidy“ se Apocryphal Death opět velmi vydařila. Kapela musela být spokojena, protože podpora diváků byla opravdu velká a tak se kluci mohli „koupat“ v ovacích.

Scenery vydali před nedávnem nové album „Continuity“ a mě tímto albem jen potvrdili, že se jedná o mou nejoblíbenější tuzemskou kapelu. Bohužel z jejich setu jsem stihl pouze úvodní dvě písně, protože díky hooodně velkému posunu jsem musel odejít na poslední vlak domů. A toho jsem velmi litoval, protože na Scenery a hlavně na poslední Banisher jsem se těšil úplně nejvíc.

Na poslední Banisher jsem zůstal z redakce víceméně sám. Jak již plakát upozorňoval mělo by se jednat o technický death metal a také to tak bylo. Pětici mladíků táhnul nákrátko ostříhaný kytarista, který předváděl během koncertu různé technické finesy. Někdy to bylo opravdu divadýlko na efekt, ale většinou vyhrávky měly drive a nenudily (včetně sehranosti s druhým kytaristou). Prostě naživo muzika šlapala a zbylé fanoušky to strhlo (tuším, že byl i přídavek v podobě opakovaného songu). (Manafob)


Zveřejněno: 08. 11. 2006
Přečteno:
3254 x
Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

15. 11. 2006 15:35 napsal/a Carnal
Apocryphal
No, já bych řekl, že vystoupení AD patřilo k těm (jejich) lepším. Kluci hráli s nasazením jaký jsem u nich už dlouho neviděl, všichni si to užívali, playlist perfektně sestavenej včetně starejch fláků (akorát škoda žabiček...). Nuda se fakt nedostavovala... Výborný zakončení jedný dekády!