Nejbližší koncerty
INSANIA

Nechápu jak se mi to podařilo, ale úplně jsem zapomněl, že mám v počítači tento report a že jsem ho ještě nepublikoval. Tak se všem zainteresovaným v tomto koncertu velmi omlouvám a report uvádím zde.

Na páteční večer byl pořadatelskou kapelou Big Yellow Day naplánován koncert výborného složení – Alienation Mental, Big Yellow Day a Despise. Po příchodu do Hells jsem však zjistil, že Despise z důvodu nemoci nepřijedou a že náhrada jsou Chocked By Own Vomits. V té chvíli jsem si říkal co asi ještě bude následovat... a následoval koncert, jakoby celý postavený na hlavu. Alienation Mental začínali a jsem jen přemýšlel co pořadatele vedlo k tak nepochopitelnému pořadí účinkujících kapel. Ovšem to není moje starost.

Jak jsem již zmínil, první tedy vystupovali Alienation Mental. Každý kdo je zná, tak ví, že se jedná o kapelu hrající skutečně první grindovou ligu. Před nějakou dobou jsem o nich psal v reportu z Matrixu a vychválil jsem je tam až do nebe. Nyní bych to nejraději udělal také, protože hudebně mě mentálové skutečně berou. Problém byl tento večer v příšerném zvuku, takže i přesto, že mám kluky skutečně dobře naposlouchané, občas jsem měl problém rozpoznat jednotlivé skladby. Škoda, škoda, připadalo mi, že jinak to bylo skvělé vystoupení. Rád se přijdu podívat na další koncert.

Ovšem hlavní důvod mé návštěvy byli samozřejmě Big Yellow Day. Nová kapela, která má zkušebnu hned vedle nás... prostě musel jsem se přijít podívat. Inu, první co mě na této sranda grindovce potěšilo, byly výborné výkony bicmena. Občas výborné nápady také posouvaly kapelu na vyšší stupínky a poměrně vtipné hlášky zpívajícího basáka také nebyly k zahození,kytarista nebyl příliš výrazný. Celé dohromady to tvořilo občas více, občas méně kompaktní sranda kapelu, která je však hudebně celkem dost na úrovni, až jsem si říkal, že přílišným hraním si na velmi zábavnou, snižují vlastní výkony. Nejvíc mi v paměti utkvěl (asi jako skoro každému) song „Okinawa“, který když se opakoval v refrénu stále dokola, nemohl jsem se nadechnout přes záchvaty smíchu. Když to shrnu. Doporučuji fandům této hudby kapelu Big Yellow Day, se o technicky velmi šikovnou kapelu s dobrými nápady. Ale po jednom koncertě nemůžu úplně soudit, uvidíme až kapela nahraje cd a více se rozehraje.

Každopádně byla o třídu lepší než následující, paradoxně více známí Chocked By Own Vomits. Tato kapela by se dala zařadit do stejného ranku jako Big Yellow Day ovšem bez větší vlastní invence. Kluci si to prostě drhnou jak to odposlouchali a jejich vystoupení je založené především na show – takto soudím z jediného jejich vystoupení, které jsem viděl. Kapela měla jednak krátký čas na hraní, jednak příšerný zvuk a do toho ještě jednomu kytaristovi nehrál aparát. Bylo mi jich trochu líto, třeba je to dobrá kapela, každopádně tento večer si o nich návštěvníci asi těžko mohli udělat dobrý obrázek.

A tradiční větička na závěr. Koncert to byl pěkný, sice mám výhrady, které jsem již zmínil, ale bylo to příjemné posezení, bavil jsem se, koukl jsem se na dobrou muziku a na Despise holt půjdu jindy, tečka.  P.S. Na foťák jsem zapomněl, tak fotky budou jedině když seženu někoho kdo tam fotil...


Zveřejněno: 05. 11. 2006
Přečteno:
3245 x
Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

19. 11. 2006 17:19 napsal/a Rook
Smula
CHOV meli proste fakt smulu, technika obcas nevydrzi. Videl jsem je vicekrat a nazivo jsou vetsinou naopak skveli. Byl jsem spokojenej, kdyz jsem se dozvedel, ze hraji misto Despise. I presto, ze hrali na jednu kytaru, me mrzelo, ze dostali cca 15min \"mista\". K BYD: neprisli mi ani vtipni ani technicti, spis nuda. K Mentalum: standardne dobry vykon, ale souhlas s tim, ze nazvuceny to bylo bidne...
06. 11. 2006 16:44 napsal/a Dharm
2Efcore
chápu, je dost dobře možné, že Ti BYD nepřišli sympatičtí... je to přesně jedna z těch kapel, která se buď úplně líbí anebo vůbec nelíbí, žádný střed... a co se týče CHOV svůj názor nezměním, možná hrají dobře, ale jejich vystoupení v Hellsu nevypadalo moc přesvědčivě..
06. 11. 2006 10:43 napsal/a Efcore
.
Neměla jsem tu čest vidět Mentaly, ale BYD bych po tomto koncertě nezařadila do výčtu sympatických kapel. Zatímco CHOV byli naprosto skvělí, i když jim bohužel technika vypověděla službu, tak se toho kluci nelekli a dotáhli to naprosto s přehledem a opravdu dobře.