Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
Heathen Convention 2024

CRUENT - Necrogod Promo CD 2005 - vlastním nákladem

Košický Cruent funguje na scéně již od roku 1999 (do r.2005 jako „Cruent Stercuraro“), jeho diskografie taky čítá už hezkou řádkou nahrávek a ani na stránkách Fobia zinu se s touto grind/junk kapelou nesetkáváme poprvé. Toliko na úvod.
 
Po různých CD-Romech a promáčích stojí kapela před mezníkem ve své diskografii, kterým je první dlouhohrající deska s vskutku neotřelým názvem „Necrogod“. Stejnojmenný promo disk, který se teď točí v přehrávači, má s šestadvacítkou skladeb na ploše téměř 40ti minut prostor k dokonalé prezentaci tvorby kapely, která se právě shání po vhodném vydavateli.
 
Nevím, nevím – obávám se, že jeho hledání nebude pro chlapy věc snadná. Adam a spol. vsadili na rytmicky jednoduchý gore/grind, který se ani po x-tém poslechu do mozku ne a ne něčím výrazným zapsat. Album sice často vylepšují tradiční šokující intra a mezihry z různých prima filmečků, přesto to nemůže vyvážit silnou průměrnost materiálu. Stopáž skladeb sice ve většině případů nepřesahuje dvě minuty, ale i tak se k těm povedeným a zajímavým pasážím musíte zdlouhavě prokousávat přes spoustu vyloženě nezajímavé a jednotvárné muziky. Největší podíl na takovém dojmu mají podle mě bicí společně se zvukem. Bicí se i přes některá zrychlení a pěkné přechody vyznačují často dost primitivní rytmikou a ani nevýrazný zvuk albu příliš nepomáhá. V pomalých pasážích se uvedené faktory a nedostatek nápadů ostatních členů projevují v plné nahotě, a pokud kapela zrychlí, vyleze z toho jakás takás řežba, na kterou se rychle zapaří a šmitec. Trochu škoda, protože dobré riffy, ale i vokální projevy desce nechybí, jen je jich zde pomálu.
 
Po skladbě č.23, která patří k tomu nejnudnějšímu na celém promu, přichází přeci jen pozitivní záblesk v kombinaci elektrárny s chropťákem a PC speakerem (?). Je to ulítlé, ale dobré. Což se b..žel nedá tvrdit o zbytku desky, která je žánrovým průměrem.
 
 
Čas: 39:35
 
Seznam skladeb: nedodán
 
 

Zveřejněno: 18. 10. 2006
Přečteno:
3258 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Marquise | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář