Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

CALIBAN - HEAVEN SHALL BURN – The Split Program, Vol.2 CD 2005, Lifeforce records

Po delší době se mi dostalo do rukou skutečně vydařené splitko, takže jsem moc rád, že tato recenze vyšla zrovna na mě. Caliban i Heaven Shall Burn ve svém ranku patří mezi to nejlepší na scéně a podle toho také vypadá výsledek.

První na řadu přicházejí Heaven Shall Burn, kteří si svůj melodický metal-core drhnou pěkně od podlahy a je radost to poslouchat. Klasické hc pasáže se mísí s klidnějšími a tu a tam i strýček death metal klepe na dveře. Podstatné ale je, že jejich hudba je doslova narvaná energií, která ničí vše kolem aby v zápětí pohladila, než nastane totální apokalypsa. Navíc dva naprosto skvěle udělané covery od kapel Merauder a Endstand nastavují (společně se zbytkem materiálu) laťku hodně vysoko a tak se skoro začínám bát abych ještě byl schopen poslouchat Caliban.

Caliban se však naprosto nenechávají zahanbit a ač jdou na věc malinko odjinud, drtí vše kolem stejně jako jejich kolegové. Hlavní rozdíly jsou slyšet již v prvním songu „The Revenge“, kde to rozjedou výborným mixem amerického hc a starým dobrým thrash metalem aby vzápětí skoro popovým refrénem ukázali, že umí zpívat i normálním hlasem. Po tomto songu stále vedou Heaven Shall Burn, vše mění „Arena Of Concealment“, která posouvá do popředí Caliban. Zde strýček death metal neklepe, zde už vstupuje. Zbylé songy však mé nadšení umírnily.

Výsledek je nakonec nerozhodný, obě kapely bojovaly, že by jim málokdo stačil, ale takhle proti sobě to dopadlo celkem jasně 1:1. Heaven Shall Burn mi připadají o píď originálnější a jejich materiál vyrovnanější, Caliban mě zase totálně odrovnali již zmíněnou skladbou. Oběma kapelám dávám devět bodů a vydavatelské firmě deset, za výborný nápad dát po letech opět tyto dvě kapely dohromady (The Split Program, Vol.1 vyšlo před šesti lety).

Čas: 37:40

Seznam skladeb:

  1. Unleash Enlightment (Heaven Shall Burn)
  2. No One Will Shed A Tear (Heaven Shall Burn)
  3. Nyfaedd Von (Heaven Shall Burn)
  4. If This Is A Man (Heaven Shall Burn)
  5. Downfall Of Christ (Heaven Shall Burn, originally by Merauder)
  6. Destroy Fascism (Heaven Shall Burn, originally by Endstand)
  7. The Revenge (Caliban)
  8. Arena Of Concealment (Caliban)
  9. One Day (Caliban)
  10. A Summer Dream (Caliban)
  11. One More Lie (Caliban)

Weby:

 


Zveřejněno: 03. 10. 2006
Přečteno:
3444 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

05. 10. 2006 00:45 napsal/a Peklop
kindermetal
prdel trhajici !
03. 10. 2006 12:30 napsal/a manafob
kick
tohle cd proste kope, jak stara kobyla!!! :-)