Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HUSMAN FEST

TŘI SESTRY, E!E, DOKTOR P.P. Strakonice, letní kino, pátek 16.6.2006 od 20:00

Po týdnu nepřetržitého sledování fotbalu mě to v pátek večer přestalo bavit, na zápas Mexiko – Angola jsem moc zvědavý nebyl. Po dvou odpoledních výborných mačích jsem v půl devátý vyrazil do letňáku, kde měly vystoupit hned čtyři kapely (De Bill Heads buď nehráli vůbec, nebo hráli hodně brzy), Tři sestry samozřejmě coby velká hvězda. Přišel jsem akorát na závěr setu neposlouchatelného Doktora P. P., ale ještě horší než muzika jmenovaného souboru byla návštěva.

Těšil jsem se na pohodový večer, kde potkám pár známejch, dám pár pivek na závěr horkého dne, jenže to samé si asi myslel každej, tudíž každej vyrazil na koncert. Ač v areálu fungovalo asi pět stánků, fronty na pití byly nekonečné. Ještě štěstí, že kolegyně z práce oželela jedno pivko ze svých zásob, jinak bych asi leknul. Jo, Doktor P. P. mezitím skončil, což jsem kvitoval s povděkem. Sice je to asi sranda kapela, ale na mé uši působila jako žhavé železo na holou kůži. Abych se revanšoval, stoupl jsem do fronty na pivo a v té jsem strávil přesně 45 minut.

Naštěstí dorazila další známá, takže jsme stáli pěkně pospolu a společně taky vypili darované pivo od procházejícího dobroděje. Na pódiu mezitím rozjela svůj punk legendární Éčka. Pod pódiem začala pařba (na předešlého právníka tam byl celkem asi tak přibližně zhruba jeden zvědavec), kapela přehrávala letité hity, z nichž u mě bodoval ten o nové lásce, která je zrzavá a s pěnou, tudíž platí heslo Nic nového nerozjíždět. Éčka pobavila, a přesně s koncem jejich setu jsme u čepu. Kupuju si poslední dvě piva, dvě kolegyni, podobné martyrium už nehodlám opakovat, to raději volím žízeň.

Na jevišti se rychtujou Ségry, takže sedám do hlediště a čekám na svůj první živý kontakt s touhle letitou sebrankou. Ve sbírce mám jejich nejlepší album Na Kovárně to je nářez, ještě na klasické černé desce, tudíž na tyhle prastaré šlágry jsem se těšil nejvíce. A dočkal jsem se v míře vrchovaté, protože se hrály pecky Život je takovej, Sovy v mazutu, Budapešť, Nechci do ústavu, Kovárna a možná ještě něco. Koncert měl spád a ať si říká kdo chce co chce, Tři sestry jsou skvěle šlapající kapela. Po hodině přichází pauza a po pauze další hodina, jeden hit za druhým, kotel skáče, dívky ječí, chlapi řvou, Fanánek a spol. (basa, dvě kytary, harmonika, housle, saxofon, bicí) se objevují také na dvou projekčních plátnech, zvuk je bezvadnej, prostě podařená akce. Po odchodu hudebníků lidi tak dlouho hulákají, že je přídavek nevyhnutelný. Na obloze se ale začíná blýskat, zvedá se větřík, takže na místě jsou úvahy o přesunu k domovu. Po přídavku č. 1 (mimo jiné Zelená, při které zůstaly svítit jen zelený světla) to balím. Z dálky je slyšet, že došlo i na přídavek č. 2, jenže to už taky začíná mrholit – no domů jsem to stihl tak akorát, protože potom přišla bouřka a průtrž mračen – vytrvalci tedy skončili na kůži promoklí.

Ke koncertu mám vlastně jen jedinou výhradu – a ta nesměřuje k hudbě (PP za hudbu nepovažuju), ale k dekoraci na pódiu. Ta sice představovala výčep, ale nápis na jedné zdi „KAŽDÝ VEČER NA KOVÁRNĚ" mi nejde pod nos – jestli má parafrázovat skladbu Kovárna, tak by přece mělo bejt „KAŽDEJ" ... :-) P.S.: Omluvte, prosím, sníženou kvalitu fotografií, do mlejna se mi nechtělo, tam šlo o život.


Zveřejněno: 20. 06. 2006
Přečteno:
3222 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

22. 06. 2006 10:17 napsal/a Johan
doktor
No ja nevim, jestli pravnik drive tahnul, kazdopadne kdyz tahnul z podia, nikomu to nevadilo
21. 06. 2006 12:32 napsal/a marty
doktor
ze by zpivajici pravni uz netahnul, tak jako driv?? :-o