Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

sobota 08.04.2006, prostor Abaton, Na Košince 8, Praha - Libeň, NO MERCY festival s: CANNIBAL CORPSE, Kataklysm, Psycroptic, Legion of the Damned, Grimfist, Kampfar, Nydvind, Syrach, Ador Dorath, Contempt, Poppy Seed Grinder, Tisková zpráva o koncertu

Po dlouhém roce se opět v Praze shledáváme s věhlasným No Mercy festivalem, který tentokrát opanuje 2 pódia v libeňském prostoru Abaton v sobotu 08.04.2006. Headlinery letoška jsou buffalští řezníci Cannibal Corpse. Nový zásek ?Kill? je jednou z perliček v jejich četné historii a určitě si zaslouží vaši pozornost. Cannibal Corpse tentokrát ještě více vsadili na líbivý propletenec technických postupů a brutálních pasáží, přičemž na výtečné produkci se podepsal sám Erik Rutan (Hate Eternal). Tato deska nemůže zklamat žádného přívržence kanibaloidních hrátek. Další výsostné hudební jednání nastane s příchodem kanadských Kataklysm, kteří s poslední deskou ?The Arms of Devastation? podle svých vlastních slov stvořili jakési  ?Reign In Blood? ve své diskografii. Tím mají na mysli vyzrálou desku, přetlakovanou chytlavými melodickými pasážemi s příměsí švédské školy, kombinovanou s klasickým hyperblastovým nátlakem. Naživo naprosto strhující zážitek. Legion Of The Damned jsou nám již dávno známí holandští Occult, kteří se rozhodli přejmenovat. Jedná se o velice intenzivní, šlapající thrash/death metal, který má rozhodně co říci. Se změnou názvu zůstala hudební kvalita zachována a stylově žádné kotrmelce neočekávejte. Jde o maximálně poctivou práci. Novou akvizicí festivalu jsou australští Psycroptic, kteří produkují excelentní technický death metal amerického střihu. Takhle formace ví naprosto přesně jak ovládat své nástroje, a které nápady dodávají death metalu punc originality. Jedna z velkých nadějí světové death metalové scény. Grimfist je formace vzniklá na  ostatcích kultovních Immortal. Hudebně se jedná o black/thrash/death metal, který by měl potěšit každého příznivce daného stylu. Pokud jste naživo neviděli Immortal, tak vám toto budiž alespoň částečnou náhradou.   

Tentokráte máme však ještě B podium, kde jako headliner vystoupí norští legendární blackaři Kampfar a bude se jednat o jejich první zastávku v ČR vůbec. Dále se můžeme těšit na francouzské blackaře Nydvind, norské zasmušilce Syrach, domácí, černými anděly ověnčené black/doomaře Ador Dorath, slovenské death metalisty Contempt a domácí death/grindery Poppy Seed Grinder.

Koncert začíná úderem 18. hodiny. Vstupenky možno zakoupit v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal. Více informací na www.shindy.cz.   

Související linky:


Zveřejněno: 28. 03. 2006
Přečteno:
3433 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář