Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Vánoce jsou za námi a začíná se rozjíždět čím dál více koncertů. Na tento jsem byl pozván a kromě kapely Preweet jsem netušil o co půjde.

Po složitých procedůrách se začátkem, kterýžto se posunul až o pořádných 90 minut, začala jako první rock/metalová kapela Preweet. Po personálních změnách, které proběhly minulý rok se Preweet dali znovu dohromady a znatelně přitvrdili. Když si vzpomenu, co na posluchače vybalili na jejich prvním koncertě a s čím se vytáhli zde, je to rozdíl jak nebe a peklo. Tenkrát hitový pop/rock, tentokrát hitový rock/metal. Je velice jasně slyšet, že Preweet jsou velice ovlivněni klasiky a to především Arakainem, 90% skladeb Preweet by klidně mohli převzít Arakain mezi své metalové balady. Ovšem hudebně zvládnuto velice dobře, sem tam nějaká chybka, ale jinak perfektní. Především nový sólový kytarista ukazoval, že on tedy rozhodně hrát umí a některá sóla mě skutečně zaujala. Ikdyž spíš kvalitou zahrání, než nápadem. Zpěvačka se též oháněla vcelku jistě a zbytek ansámblu jakbysmet. Škoda jen jejich neustálých popových vsuvek. Například jejich cover ?I Love Rock´n´Roll? mě sice pobavil, ale ničím nezaujal. Největší slabinu Preweet bych viděl v pódiovém vystoupení samotném, všichni, včetně zpěvačky, tam stojí jak solné sloupy a ve výsledku dělá největší show bubeník. Tohle vychytat a Preweet budou rozhodně kapela na úrovni. Jinak mě potěšil naprosto perfektní zvuk, bylo slyšet vše a naprosto nádherně.

V této chvíli, již notně svlažen pivem, překvapeně jsem zjistil, že na pódium se derou hard coroví Flattus. Dříve jsem je nikdy neviděl a proto jsem byl zvědavý, protože jsem od nich slyšel jednu, poměrně dobrou písničku. Ovšem co čert nechtěl, tato kapela mě nudila od začátku až do konce, především tedy hudebně. Show měli rozhodně dobrou, skákalo se sice jak o život, smůla však, že jen na pódiu. Pod pódiem bylo, stejně jako při Preweet, úplně pusto. Zpěvák mi připadal jak hipík a jediný zajímavý člen byl bubeník. Důležité je však podotknout, že ačkoli se mi Flattus hudebně nelíbili, byli perfektně sehraní a bylo vidět, že muziku berou maximálně vážně a že vědí co chtějí. Ke konci jejich vystoupení se již přidalo pár opilců a vznikl i ?kotel?. Zvuk byl sice malinko horší, stále však vysoký nadprůměr.

Potom co nastoupila hlavní kapela večera, litoval jsem, že jsem předtím tolik odsuzoval Flattus. 1st Choice, pro mě úplně neznámý pojem, na nás vytasili šílenou, tuctovou směsku punku, rocku, grunge, to vše majinko řízlé hc, s refrény jak od Houby. Tohle jsem dlouho nevydržel poslouchat, lidé sice na veselé skákavé refrény letěli a kotlilo se celkem dost, ale já jsem dopil pivo a raději jsem se rychle vytratil. Ne že by to bylo tak hrozné, kapela byla sehraná a bylo vidět, že to nejsou žádní nováčci, ale hudebně bychom si tedy skutečně nerozuměli.

Ve výsledku bych to tedy hodnotil jako akci kladnou, pouze kapely bych seřadil přesně naopak. Po dlouhé době jsem konečně viděl koncert jiný než metalový, potkal spoustu kamarádů, viděl hudbu zase z jiné strany, ovšem teď se po tomto zážitku nemohu dočkat 19.2.06, kdy jsou v Praze Cryptopsy a spol.


Zveřejněno: 16. 01. 2006
Přečteno:
3179 x
Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

22. 01. 2006 18:36 napsal/a 1st Choice
S panem redaktorem, co...
...poslouchá, zná a chápe jen metal, bychom si tedy skutečně hudebně nerozuměli :-) ale jinak je v podstatě pravda, co se tady o nás píše. Díky za článek a ať žije tolerance vůči hudebním směrům. 1stCh, www.firstchoice.cz