Nejbližší koncerty
  • 27. 07. 202427.7 první ročník festivalu Leviathan Open Air, fotbalové...
  • 03. 08. 202427. ročník festivalu extrémní hudby v posázavských Krhani...
  • 09. 08. 2024Druhá zastávka nukleární fúze proběhne v Kestřanech na fo...
  • 20. 08. 2024Ruská pagan metalová kapela Arkona se vrací do Ostravy s ...
  • 22. 08. 2024More Noise For Life Vol. 16 BASTARD ROYALTY - Crust co...
  • 23. 08. 202423.-24. 8. 2024, fotbalové hřiště Lužná u Rakovníka SQUA...
  • 24. 08. 2024TOUTATIS FEST První ročník jednodenního plzeňského fest...
  • 30. 08. 2024Warm-up festivalu METAL!!! v čele s ILL NIÑO je zde! Tato...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

29. 6. 2024, Žabčice u Brna

V sobotu 29. 6. 2024 se uskuteční jubilejní už 20. ročník dnes již prakticky kultovního Antitrend Open Air festivalu. Festival se nakonec i letos koná v příjemném prostředí vesničky Žabčice, která se nachází kousek od jihomoravské metropole Brna – navíc v luxusní vzdálenosti zdejší vlakové zastávky (vlaky sem jezdí každou hodinu). Pokud Vám v žilách koluje láska k hudebním stylům jako je death, grind, brutal death, slam, gore grind, fastcore či crust, je sestava letošního ročníku tohoto extrémního festivalu pro vás jako stvořená. Opět velmi silná sestava s hromadou zahraničních i domácích kapel čítá celkem 16 kapel z 9 různých světových zemí  (!) a ani letos nebude chybět několik velmi zajímavých seskupení, které se na území ČR neobjevují zas tak často. Každý správný fanoušek výše uvedených stylových škatulek si tak určitě vybere ty, za kterými se vydá cca 20km jižně od Brna, kde se rozezní ta nejšílenější zvěrstva, co může extrémní scéna nabídnout. Neváhejte tedy dorazit a užít si tu báječnou rodinou a přátelskou atmosféru.

Asi největším lákadlem budou letos němečtí STILLBIRTH, kteří se během poslední doby vyšvihli do naprosté špičky minimálně evropského death metalu. Jejich nekompromisní brutal death se špetkou slamu naživo válcuje vše, co mu stojí v cestě. Navíc jejich pódiová show je velmi živelná i zábavná.

Sekundovat jim bude tuzemské duo dnes již kultovních kapel – death metalové stálice FLESHLESS (neuvěřitelných 30 let na scéně) a porno-gore grindová veselice SPASM, která roztancuje celý žabčický plac pod pódiem. 

Pozadu určitě nezůstanou ani dvě ve zdejším areálu velmi známé bandy ze Švédska – RAZORRAPE a ANUS. Prvně jmenovaná doveze svůj ostrý a skočný gore grind, druhá pak nabídne zábavný „animalistic death/grind/slam“.

Mezi další známé pojmy v moravských grindových hájích dozajista patří moravská death/grind sebranka pořadatelů MINCING FURY či slovenští skotačiví grind stars SPERM OF MANKIND. 

Letos se můžeme na ANTITREND FESTu těšit na hned několik poměrně exotických kapel – z Mexika se jedná hned o dvojici kapel – v ČR poměrně známe grindové uskupení INTO SICKNESS a pak taky kapela ACE KOOL, která se svým „gangsta corem“ bude stylové docela vyčnívat oproti zbytku osazenstva, nicméně jejich show slibuje příjemné zpestření. Krom mexických kapel přijedou i UTILIZE THE REMAINS až z dalekého Nového Zélandu a přesto, že nejsou na tamní scéně moc dlouho, jejich set si náležitě užijí především milovníci brutal death slamu. A aby té exotiky letos nebylo málo – dojde dokonce i na íránskou kapelu CONFESS, která tohoto času ovšem má svůj azyl  v Norsku, protože hrát v Iránu death/thrash se jen tak neodpouští a kdyby borci zůstali ve své rodné zemi, čekalo by je několik let vězení. 

Sestavu doplňuje severočeská stálice dissonant death coru ANIME TORMENT a kvarteto nasypaných grind či fast corů – GREIA z Itálie/Slovinska, severočeská LUDRA a brněnské duo NO GOD RHETORIC a DISSECTED FLESH. 

Na festivalu pochopitelně nebude chybět jak bohaté distro, kvalitní technické/zvukové zázemí (letos opět s profi zvukařským týmem VOMITORSOUND ze Slovenska!), prodej triček, mikin, CDs, až po schopnou organizační stránku, profesionální osvětlení a především kvalitně obsazený a stylové pestrý line-up přímo na žabčickém pódiu. Přímo v areálu je také možnost stanování a pořadatelé zaručují přátelskou atmosféru pro pijácké radovánky (včetně opakování loňské úspěšné diskotéky) až do ranních odjezdů vlaků, jak tomu ostatně bývá každým rokem. Stánky s dobrým jídlem i pitím jsou pochopitelně samozřejmostí.

Nenechte si proto ujít jubilejní ročník ANTITREND OPEN AIR FESTIVAL, jež se koná v sobotu 29. června v Žabčicích u Brna, začíná se přesně s úderem poledne. Bude to veliké!

Info:
Žabčice (cca 20 km jižně od Brna, výborné vlakové spojení na trase Brno – Břeclav- Bratislava)
sobota 29. 6. 2024
start 12:00 hod
Kontakt: antitrend@seznam.cz, tel: +420 778 144 578

Podrobnější info:
https://www.facebook.com/events/1003293047692551/
http://bandzone.cz/fan/antitrendparties

Kapely:
STILLBIRTH (DE)
FLESHLESS (CZ)
SPASM (CZ)
MINCING FURY (CZ)
RAZORRAPE (SWE)
ANUS (SWE)
INTO SICKNESS (MEX)
NERVOUS IMPULSE (CAN)
UTILIZE THE REMAINS (NZ)
ANIME TORMENT (CZ)
SPERM OF MANKIND (SK)
CONFESS (IRN/NOR)
NO GOD RHETORIC (CZ)
GREIA (SL)
LUDRA (CZ)
DISSECTED FLESH (CZ)


Zveřejněno: 06. 05. 2022
Přečteno:
1594 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář