Nejbližší koncerty
INSANIA

23. 2. 2024 – Praha, Kasárna Karlín

Persefone - našlapaný a osobitý mix progresivního a melodického death metalu v Praze 

FB event: https://fb.me/e/4OpqZsflH
e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/644

PERSEFONE pravděpodobně budou jedinou kapelou z Andorry, co znáte. A pokud nikoli, vězte, že se jedná o našlapaný a osobitý mix progresivního metalu a melodického death metalu vysoké technické úrovně, která ovšem nepřebíjí jejich bohatý zvuk doplněný klávesy a širokou paletu obsažených emocí.
Sextet z hlavního města Andorra la Vella byl založen už roku 2001 a za tu dobu vedle absolvování několika turné a účasti na významných festivalech jako Wacken, Metal Days, Brutal Assault ad. vydal sedm alb, kde je využito nejrůznějších hudebních žánrů, principů a technik, výrazných melodií a spoustu hlavu otáčejících riffů a rytmů, které ovšem hrají pro celek a jeho obohacení.

Poslední album PERSEFONE „Metanoia“ vyšlo u Napalm Records a hostují na něm Einar Solberg (Leprous), Steffen Kummerer (Obscura) nebo Angel Vivaldi, v minulosti to byl např. Paul Masvidal (Cynic). Výčet hostů je zajisté sám o sobě vypovídající.

Speciálním hostem na turné jsou ambiciózní Francouzi HYPNO5E. Progresivní, avantgardou načichlá formace přiveze šesté album Sheol, které je v hebrejské Bibli místem, kde se po smrti setkávají všechny duše, aby zůstaly v tichu a znovu se proměnily v prach.

HYPNO5E se svými skutečně epickými kompozicemi, které často přesahují nejen 10minutovou, ale i 20minutovou hranici, spojují prvky současného progresivního cinematic metalu s ‚folkovými‘ hrátkami a soundtrackovým zvukem.

Zvuk HYPNO5E je silný, niterný, bezprostřední a organický. Jsou tu momenty, které jsou technicky propracované, opatrná melancholie i čirá destruktivní síla. Na rozdíl od mnoha kapel, které se při tvorbě hudby spoléhají na konkrétní zvuk nebo techniku, HYPNO5E nejsou vázáni žádnými pravidly.

Společně s PERSEFONE a HYPNO5E přijedou další dva progresivní spolky, a to STELLAR CIRCUITS z Austrálie a instrumentalisté LAMPR3A ze Španělska.

Předprodej viz e-TICKET výše, dle místa konání dále v sítích GoOut a Ticketmaster.

OBSCURE Promotion | BRUTAL ASSAULT Agency (Brutal Assault & Basinfire festivals)
Na Harfě 916/9a | 190 00  Prague 9 | Czech Republic
www.brutalassault.cz | www.basinfirefest.cz | www.obscure.cz
 


Zveřejněno: 14. 02. 2022
Přečteno:
138 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář