Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

12. 12. 2023, Ostrava – Vánoční tramvaj

Partička kolem hospůdky Hobit v centru Ostravy (ve stejném domě sídlí minipivovar vařící značku Qásek, ale i nahrávací studio Mroš) organizuje pár let zážitkové koncertní výjezdy tramvají pro pozvané známé a štamgasty. Já se zúčastnil poprvé loni, kdy unplugged zahrála svůj improvizační jazz grind MASSOLA.

Letos soukromá popíjející jízda tramvají večerní Ostravou pro cirka 50 účastníků začínala tradičně od zastávky Důl Jindřich (centrum) směrem točna na Vřesinské v obvodu Poruba a dál se jelo tratí na Kyjovice (ano, to je ta nechvalně proslulá jednokolejka, kde se před lety tragicky srazily dvě tramvaje). A zpět. Díky čekání na semafory alespoň vzniklo pár zastávek na fotografování, kouření, čůrání (hlavně).

K poslechu, zpěvu a vlnění (nikoliv tanci, to prostory dlouhého tramvajového vozu moc neumožňují) zahrála ostravská legenda MARXOVA TCHÝNĚ. Unplugged, samozřejmě (dobře, basa hrála přes kombíčko na baterky, ale jinak dvě španělky, cajón, lesní roh nebo tamburína a nějaká trouba „jak ze starého gramofónu“). Punková legenda bořící jakékoli hranice žánrů a stylů přes 35 let. Byla to skvělá jízda, zábava a i ty baterky vydržely dvě hodiny!

PS: Omlouvám se za nekvalitní obrázky. Ale kdo zažil koncert v tramvaji a nafotil ho kvalitně?

PPS: Snad jiní zúčastnění čtoucí toto se podělí o zážitky a odkazy na lepší fotky. Děkuji!

 


Zveřejněno: 15. 12. 2023
Přečteno:
404 x
Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář