Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

23. 10. 2023 – Praha, Underdogs‘

Je to skoro rok a půl, co kanadští PANZERFAUST svým výkonem v Praze vyždímali celý klub. Pokud jste tam nebyli, nebo dokonce tyto moderní blackmetalisty neznáte, rychle to napravte. Ignorovat jejich tvorbu by vás mohlo mrzet. Tato výtečná blackovka založená roku 2005 má za sebou koncerty s Marduk, Watain a dalšími, lepší ale bude ji někam hudebně zařadit. Black metal je v tomto případě jasný, ale jeho tradiční poloha nevyhovující.

PANZERFAUST sice umí vypustit čerta, ale rovněž jsou silně atmosféričtí a kytarovou prací dodávají nervnost a neustálé popichování jehličkami (viz např. singly „Promethean Fire“ či „The Faustian Pact“), ale nebojí se pustit i do drobných experimentů. Temná nihilistická hudba nese chmurné obrazy budoucnosti lidské rasy a beznaděje pohledem filozofickým a hudebně navazuje na tradici francouzské avantgardy, skandinávské ortodoxie i polského hitmakerovsví, takže je doporučme fanouškům Deathspell Omega, Svart Crown, Kriegsmachine, Outre, Mgla nebo Watain. Návrat Panzerfaust byste měli vyhlížet!

Druhou kapelou večera budou AFSKY z Dánska, kteří původně nebyli zamýšleni jako koncertně aktivní projekt. Jde o sólo tvorbu Oleho Luka (zároveň frontmana Solbrud), který vychází z tradičního black metalu, do nějž přimíchává prvky folku a doomu. V jeho podání vás však hudba naplno zahalí melancholií a smutkem, takže než o post-estetice bychom měli hovořit o depressive bm s divokou povahou, ale krotkým výzorem.

FB event: https://fb.me/e/7cwp7jmyJ
e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/627
Předprodej viz e-TICKET výše, dále v síti Ticketmaster.


Zveřejněno: 22. 09. 2021
Přečteno:
164 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář