TELEPATIE VI

16. 9. 2023, Praha – Cross

Po osmé společně proti rasismu a dalším hrozbám! .

V sobotu 16.9.  rozezní pražský klub Cross kapely i DJs s jasným názorem: ,,Společně proti rasismu!” . Na venkovní sćeně i uvnitř klubu se uskuteční osmý ročník benefičního festivalu Riot Over River, který skrze hudbu, přednášky i poezii upozorňuje na rasismus nejen v české společnosti a na nutnost jasně podpořit všechny, kteří bojují proti fašismu.

Na Riot Over River 8 - Společně proti rasismu zahraje na pěti scénách přes 30 kapel v rytmu punk, crustu, hardcore a metalu & 15 techno & tekno DJs. Samostatná scéna bude patřit také  přednáškám, poezii a nebo benefičnímu tetování.

Poprvé se v Praze na open air festivalu představí legendární britská anarchopunková kapela Conflict, která je od roku 1981 stále aktivní nejen na hudební scéně, ale také v boji za lidská a zvířecí práva a svobody. Z Belgie dorazí crust/hardcore veteráni Visions of War, ze Slovenska crust metalová Adacta a nebo oi hardcore kult Municia. Na vnitřní scéně rozpoutá peklo queer hardcore mlátička xDREGSx z Vídně, dvojice hardcore punkových hostů z Polska Life Scars a Social Crisis a nebo lokální stálice Empty Hall Of Fame s novým EP “Sirény a zvony”. Punkáče určitě potěší i oldschool punk Fabrika z Kladna, V.T. Marvin a nebo Funkce šroubu. Novinkou festivalu je harsh/noise scéna.

Dvě stage budou patřit  tomu nejlepšímu z lokálního i evropského techna & tekna. Myšlenku festivalu podpoří dvouhodinovým setem živoucí ikona tekno scény Suburbass z Francie, rezident klubu Cross Mikkim, live setový genius Flip Fermentor a nebo Majkl z NSK a Quest z Acid Techno Family. Techno scéna poběží pod taktovkou v Praze usazeného mezinárodního kolektivu A Z Y L.

Osmým rokem je vstupné na festival dobrovolné. Výtěžek z festivalu poputuje na pomoc autonomním komunitám na Ukrajině a v Bělorusku, které bojují proti Putinovi a jeho válečným zločinům. Pořadatelé dodávají: “Chceme, aby myšlenka festivalu byla dostupná všem, nehledě na finance. Vše se zdražuje a tak chápeme, že kultura není pro všechny dostupná. Rádi uvidíme všechny, i bez nutnosti nechávat velký příspěvek na vstupném. Pokud je to pro vás OK, tak budeme moc rádi za příspěvek, doporučujeme třeba tři-čtyři-pět stovek. Celý výtěžek z akce zašleme našim kamarádům a kamarádkám z Anarchist Black Cross Belarus a Solidarity Collectives Ukraine jako nutnou podporu ve válce proti Putinovi! Naší zbraní je solidarita a to platí i nyní během ruské invaze na Ukrajinu.”

Krom kapel a hudby Riot Over River klade důraz na přesah, spojování scén a navazování nových přátelství. Na festivalu můžete potkat více než 20 stánků různých kolektivů a vydavatelství s knihami, deskami a dalším sortimentem, 8 přednášek na témata obrany lidských práv a nebo 4 pásma poezie. Tradicí je  stan s veganským občerstvením z kuchyně Food Not Bombs Praha, které bude k dispozici zdarma či za dobrovolný příspěvek. Výdělek z vegan burgerů, vegan guláše a dortíků bez živočišných složek poputuje pro kolektiv No Borders na pomoci lidem na útěku před válkou.

Benefiční antifašistický festival Riot over River začíná v sobotu 16.9. v 11:30 a končí nad ránem. A poprvé je v programu i afterparty v neděli 17.9. se vstupem zcela zdarma.

časový harmonogram: https://1url.cz/@lineupRIOT23

kompletní info: https://fb.me/e/W4tsaKcv

afterparty 17.9.: https://fb.me/e/1uOjaUG9s


Zveřejněno: 03. 08. 2021
Přečteno:
194 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář