Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

22.-25. 6. 2023, Spálené Poříčí

Letošní Basinfirefest míří vysoko, headlinerem jsou GHOST a VILLE VALO!

Loňský ročník Basinfirefestu dodržel, co pořadatelé při jeho obnovení v roce 2019 slibovali. Nový koncept s větším množstvím zahraničních kapel. Letos na soupisku dostali exkluzivního headlinera, jakého asi čekal málokdo. Držitele Grammy a jednu z nejžádanějších kapel posledních let GHOST, a nyní do line-upu přidávají na scénu navrátilého frontmana HIM - VILLE VALO. 

Exkluzivní headliner GHOST a zároveň největší kapela v historii festivalu, pro níž se na čtvrteční večer připravuje scéna, jakou Západní Čechy neviděly, bude luciferova kometa ze Švédska, která na festivalu odehraje jediný koncert v České republice pro rok 2023.

Papa Emeritus a jeho skupina bezejmenných ghúlů do světa hudby znovu vnesli opojnou auru tajemství a okultní mystiky spolu s hudbou, ve které se rafinovaně snoubí tvrdost a skandinávská hitovost s očarovávající melodikou. Staňte se svědky zážitku, který média označují za „euforickou podívanou“ (Rolling Stone) nebo „novou generaci hvězd arén“ (The Wall Street Journal). GHOST patří na rockový trůn a mezi ty absolutně největší skupiny současnosti.

GHOST jako headliner festivalu vystoupí ve čtvrtek večer, ale významná hudební událost se uskuteční i v sobotu.

V historii alternativního rocku 21. století je jen málo umělců, kteří by vrhali větší stín než finský průkopník love metalu VILLE VALO. Jeho kapela HIM patřila k nejikoničtějším a nejsvéráznějším tohoto tisíciletí a zanechala nesmazatelnou stopu v zástupu fanoušků po celém světě.

Nyní, po pár letech, když si VV vylízal rány, je jeden z nejvýraznějších a nejzajímavějších hlasů moderního rocku zpět. Jeho návratová deska má nadčasové písně i baladičnost se závanem růží i pekelné síry a je jeho skutečným znovuzrozením i zmrtvýchvstání, které ho dovede až do Poříčí na Basinfire

Mezi další hvězdy festivalu patří australská hardrock mašina AIRBOURNE, veteráni a průkopníci crossoveru CLAWFINGER, gothenburgské ikony a spoluzakladatelé melo-deathu DARK TRANQUILLITY, mladá pětice a kapela čítající syny slavných SlipKnot VENDED, či nezastavitelná smršť energie s unikátním zvukem rebelie, kde se mísí hardcore-punk, rap, nu-metal a elektronika FEVER 333.

Dále elektro-industrial projekt PAIN Petera Tägtrena (Hypocrisy), který se zpěvákem Rammstein rozjel jeho bočák Lindemann, další ze synonym devadesátek PRO-PAIN, dojde ale i na zpestření v podobě středověké folk/darkwave hudby s moderními vlivy. Tu představí FAUN. V sestavě je též jedna z nejvýraznějších metalových kapel PARADISE LOST, jejichž hudba definovala gotický subžánr metalu, progové hvězdy HAKEN či duo thrasherů FLOTSAM AND JETSAM z USA a němečtí klasici TANKARD, kteří ve Spáleném Poříčí budou slavit 40. výročí od svého vzniku.

Basinfirefest je čtyřdenní festival a koná se ve dnech 22. - 25. června ve Spáleném Poříčí na úpatí pohoří Brd vzdáleném 20 km od Plzně. V programu je pro fanoušky přichystáno přes 50 kapel a v prodeji jsou i denní vstupenky vč. speciální edice denních lístků pro dvě osoby za bezkonkurenčně nejnižší cenu!

Vstupenky (i denní): https://basin.cz/
FB event: https://fb.me/e/4T6YUkdoP

Aktuálně potvrzené kapely: Airbourne, Butcher Babies, Catastrofy, Cerebral Extinction, Clawfinger, Dance With The Dead, Dark Gamballe, Dark Tranquillity, Driák, Decapitated, Dust Bolt, Faun, Fever 333, Flotsam & Jetsam, Frozen Poppyhead, Gaerea, Ghost, Godless Truth, Haken, Jungle Rot, Knife, Laid To Waste, Mallephyr, Pain, Paradise Lost, Pestilence, Pro-Pain, Queensrÿche, Riverside, S.D.I., SpiritWorld, Sunset Trail, Tankard, The Fialky, The Raven Age, Urne, Vektor, Vended, Vomitory, VV a další


Zveřejněno: 20. 06. 2021
Přečteno:
676 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář