Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

CD 2023, MetalGate / death/thrash metal / Česko

Dá se říct, že s moravskými ANTIBOHY kráčím téměř od počátku jejich zrodu. K prvnímu zápisu do historie v podobě splitka jsem se pravda dopracoval zpětně, ale debut „The Masquerade“ jsem louskal od momentu, kdy jako součást magazínu Pařát přistál v mé nevzhledné poštovní schránce. Smutek z odchodu oblíbeného vokalisty Stepy vystřídalo nadšení z ohlášeného nástupce, kterým nebyl nikdo menší než charismatický Tom F. Hanz aka Chymus. Ten se převtělil v polního kuráta (nebo tak nějak) a zaměřil lyriku na hrůzy světové války. První společné album „Wareligion“ mne bavilo hodně, následovník „W.R.A.T.H.“, kde basáka Hadgiho střídá současník Krčák, o něco méně. Jestli o příchodu Chymuse hovořím jako o příjemném překvapení, tak oznámení o jeho odchodu už takovým překvapením nebylo. Ten chlap roste, s potěšením přijímá výzvy a další setrvání by v budoucnu nejspíš neprospělo ani jedné ze stran. Že šlo o rozluku v přátelském duchu, dokazuje fakt, že novinku „Messtery“ otextoval.

Rozdělíme-li si historii ANTIGOD do kapitol dle borců svírajících mikrofon, začíná se s nástupem Martina Turka (SINFULL CROWD) psát ta třetí. První informace zachycené letmým průzkumem se týkají zajímavého poměru počet písní – délka alba. Třináct kousků vměstnaných do půl hoďky, to už slibuje leccos.

Bez dlouhých cavyků a matoucích příkras nás úvodní dva štychy vtahují rovnou do centra dění a mám-li být upřímný, jsem na rozpacích. Ne, nevadí vůně staré školy, nejsem rozrušený ani kvalitami nového řvouna, dokonce v tom nekompromisním nátěru nepostrádám ani dostatek čerstvých nápadů. Jen mám ten samý pocit odosobnění jako u W.R.A.T.H. Jako by produkce ANTIGOD zůstávala uzavřená v jakémsi plexi obalu, kde mohu vše bez potíží pozorovat, chybí však bezprostřední kontakt a ty proklaté jedovaté sliny taktéž nedolétnou. Se třetí „Existence Cancelled“ plastový dekl na tři minutky mizí a tento melodičtější kousek s povedeným refrénem zastaví ručičku emociometru na hodnotě spokojenost.

Když nad tím tak přemýšlím, vystačil bych si s popiskem úvodní trojice na kompletní obsah alba. Není to tak, že bych u pasáží, či chcete-li celých písní, ve kterých jsem nalezl zalíbení, skákal tři metry vysoko a bořil vše rozbitné v okolí dvaceti metrů, na druhou stranu nemůžu tvrdit, že u materiálu z opačného břehu breptám cosi o nepovedeném odpadu. To ani zdaleka! Jen se vracím zpět k prokletému plexi a stavu, kdy ANTIGOD pálí ostrými a já nezasažen kráčím dál.

Byl bych opravdu nerad, kdyby byla má recenze pochopena ve vyloženě negativním duchu, věřím, že si album své posluchače najde a dovedu si představit, že se i já po uplynutí nějakého času k „Messtery“ vrátím a objevím krásy mně doposud skryté. Pro teď to vidím za šest.

Seznam skladeb:

  1. Plaguearth
  2. Fractured And Thorn
  3. Existence Cancelled
  4. Chaoswomb
  5. Hoax Dominion
  6. Insidious
  7. Truth Disjointed
  8. Resignation
  9. Combat Singularity
  10. Hedonic Era
  11. Misology
  12. Hidden Enmity
  13. When The Peace Forges A War

Čas: 29:55

Sestava:

  • Ferenc – bicí
  • Martin – zpěv
  • Yabback – kytary
  • Pedy – kytary
  • Krčák – baskytara

http://www.antigod.cz/
Facebook
Bandzone

MetalGate

 


Zveřejněno: 13. 04. 2023
Přečteno:
1023 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Horaguru | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář