Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

10. 3. 2023, Beroun - RC Prdel

STŘECHY LEGALITY a SRANDA v Prdeli byl dvojkoncert alternativních kapel pocházejících z Jičína, který se uskutečnil ve zmiňovaném rockovém klubu v Berouně.

Do klubu jsem přišel v době, kdy měla první kapela již rozestavěnou nástrojovku na pódiu, přičemž s tou druhou již okupovali bar. Takže stačilo jen nazvučit. Mezitím jsem vyplnil úvod před rozjezdem koncertu pivkem a kratším pokecem s majitelem klubu Martinem.

STŘECHY LEGALITY rozjeli svůj set na pohodu a uvolněně, kapela bavila nejen sebe, ale i pár přihlížejících hostů v publiku, což je trochu škoda. Hudba byla přesně taková, jaká by se měla skrývat pod názvem alternativní. A je úplně jedno jestli více v rockových mantinelech anebo převážně nasměrovaná do vod punkových, ale vše pěkně říznuté jazzovým soundem. I když třeba saxofon pochyběl, tak vše dohnala kytara a nějaký to kvákadlo. Jednou byla hudba pomalejší, zpěvnější jako „Rádiovka“, která se dle pronesených slov nikdy nehrála v rádiu, jindy se jelo ve skočnějším a ráznějším rytmu, např. v případě „Wole, Wole“.

SRANDA to rozjela v docela řízném tempu, které mi přišlo více vhod a nakonec i nejen mně, protože v punkové turbulenci se před pódiem míhalo pár skotačivých rukou a nohou. SRANDA má na profilu napsáno, že hraje jakýsi power-pop, což nevím, co je, ale jejich hudbu bych spíš nasměroval kamsi k říznějšímu punku a když ne do vod, tak aspoň na hladinu hardcorovu. Nakonec délka songů tomu kratší stopáži odpovídala. A opět byla hudba říznuta jazzovou basičkou, což byla paráda. I sranda se se SRANDOU v Prdeli dala užít, když druhou, třetí píseň ohlásili jako song „Poslední“. Anebo pobavil vtipný text „Do oka spadla oka můra, oka můra…, tomio vyndej, tomio vyndej…“.


Zveřejněno: 11. 03. 2023
Přečteno:
780 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář