Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

11. 2. 2023, Plzeň - Parlament

Koncertní sezónu, tak jako loni, jsem začal v klubu Parlament v Plzni. Až na ANIMAL HATE pro mě byly všechny kapely koncertní neznámá. Bonusem tohoto večera byl křest CD nové deathmetalové kapely PSORA a bubenická terapie Jakuba Bayera působícího ve spoustě zajímavých uskupení.

Jakub Bayer svoji bubenickou show otevřel skladbami kapel, v kterých aktuálně působí. Na úvod představil deathmetalový válec PANDEMIA, poté následovala PANYCHIDA a na pomoc v songu „Už není cesty zpět“ si pozval growlera Vlada Švíka z kapely SEARCH AND DESTROY. Již v polovině by se dala vyseknout poklona za dobrou práci, ale přišly na řadu neméně zajímavější kusy kapel světového jména, jakými jsou SLIPKNOT, LORNA SHORE a legendární DEATH, přičemž songem „Symbolic“ Jakub tuto vydařenou terapii ukončil.

Po trochu delší přestavbě pódia nastoupili do naplněného klubu, čítajícího víc než osm desítek fans, LIPOSUCTION BY SHITSUCKER. Grindcorový mlýnek nebyl fádní, protože v hudbě bylo možné vystopovat i změny temp, které při delších skladbách (u chrochtátorů většinou neobvyklé) přišly vhod a jako zajímavé oživení. Kapela, v které se za mikrofonem opět ukázal vokalista Vlado Švík, měla slušnou podporu fans, za což je obdarovala přídavkem.

PSORA vznikla poměrně nedávno, přičemž pilíř kapely je opřen o ostřílené muzikanty, bratry Pavla a Martina Rybecké z kapely COWARD. Po pár koncertech a práci ve studiu kapela připravila debutové album „Triumph of Evil“, které se rozhodla pokřtít v klubu Parlament v Plzni. PSORA rozjela těžkotonážní jízdu, která válcovala vše, co jí v cestě překáželo. Oldschoolové postupy byly obohacené o dva vokály a to jeden něžně growlující (Katka) a ten druhý šplhající až kamsi k pigsquealu (Honza). Po třech skladbách na pódium kapela pozvala moderátora Petra Korála a malíře Petra Godothora, kteří album pokřtili. Následně se rozjela ještě dobrá půlhodina nekompromisního deathmetalového setu.

ANIMAL HATE jsem viděl jednou, a to před deseti lety v Táboře na Žižkově vraždícím palcátu a tak nějak se mi poté vytratili z dohledu. Oproti dávnému koncertu mě ANIMAL HATE v Parlamentu bavili o mnoho víc. Zaujala mě opět práce obou kytaristů, kteří do těžkého mustru přidávali všelijaké parádičky. Taky mému uchu lahodil zvuk basy, který byl masivně čitelný. Jediné, co bych k velmi pěknému vystoupení chtěl podotknout, je, že civilnější zpěvná poloha hlasu, kterou doplňoval hutný deathový řev, nevyzněla naplno a občas byla schovaná v metalové cloně. Jinak v každém případě závěrečná kapela pro mě byla vrcholem večera. Samozřejmě i s počáteční bubenickou exhibicí.


Zveřejněno: 14. 02. 2023
Přečteno:
946 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář