Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Komentář k recenzování...

Naposledy jsme se k systému recenzování nahrávek vyjadřovali na začátku roku 2016. Od té doby se situace prakticky nezměnila, nicméně jednu záležitost je třeba neustále vysvětlovat – recenzování digitálních formátů. 

Počet žádostí o recenzi nahrávek, které vyšly pouze online, nikoliv na fyzickém nosiči, neustále roste. Zahraniční prosby už ani nečteme, e-maily s nabídkami rovnou mažeme; pro ilustraci – denně jich na náš e-mail přijde zhruba dvacet z celého světa, od kapel, malých vydavatelů i velkých labelů.

Trochu jiná situace je (BYLA!) s tuzemskými hráči. Myslím, že každému jsme na prosbu, abychom zrecenzovali digitálně realizované album, odpověděli v tom smyslu, že digitální formáty nás příliš nezajímají, že dáváme přednost nosičům. Občas nějakou výjimku uděláme, ale vždy to je díky tomu, že některý redaktor má o zrecenzování elektronické nahrávky zájem. Sem tam se objevují recenze digitálně vydaných alb, o které nikdo neprosil, ale někdo z kolegů si je sám vyhlédl.

Takže pro jistotu si zopakujeme pravidla týkající se recenzí.

1. Recenzujeme primárně fyzické nosiče. Jsme staromilci, máme pořád vztah k deskám, cédéčkům i kazetám.

2. I recenzi fyzického nosiče je nutné předem dohodnout – výjimkou jsou labely, které nám pravidelně zasílají vše, co vydají a my to vždy zrecenzujeme, protože jde o dlouholetou spolupráci, která nám i firmám dává smysl. Nemáme ale kapacitu zrecenzovat vše, co nám někdo nabízí. Občas i nabídky na zaslání fyzického nosiče odmítneme, pokud nemá nikdo z redakce o psaní recenze dané nahrávky zájem nebo pokud máme přebytek nosičů a hromadí se nám.

3. Digitální formáty nerecenzujeme. Každého, kdo bude o recenzi digitálního vydání žádat, ode dneška odkážeme na tento článek, kde jsou důvody zmíněny. Jednoduše nemáme kapacitu zrecenzovat vše, co se kde šustne.

4. Výjimky týkající se digitálních edicí jsou možné, vždy ale pouze z naší iniciativy. Nabídky od tuzemských kapel si rozešleme napříč redakcí a pokud nikdo z členů neprojeví zájem, je nám líto…

Děkujeme za pochopení i přízeň. 


Zveřejněno: 08. 10. 2022
Přečteno:
2606 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář