Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

26. 8. 2022, Sušice – Ostrov Santos

S létem jsem se rozhodl rozloučit v Sušici na festivalu Metal Madness, který navštěvuji poctivě posledních sedm let (absence pouze v roce 2016 kvůli mononukleóze). Tradičně mám všechno poctivě naplánované do nejmenšího detailu, protože já to už jinak neumím. Dávno mě opustilo jakési punkové nadšení. Takže celovíkendové ubytování, nějaký výlet, páteční Warm Up párty a hlavní sobotní program. Ale začnu pátkem.

Někdy kolem druhé hodiny odpoledne začal město kolem Otavy kropit déšť. Avšak tentokrát pořadatelům počasí přálo. Když se večer chystám na ostrov Santos, tak již neprší. Vstup byl zdarma, proto mohli nezainteresování zvědavci okusit trochu metalové kultury a vyprávět o tom ve zpovědnici. Bohužel dorazil i agresivní pitomec, jenž v místním kiosku zkazil pár lidem den a po zavolání strážců zákona zbaběle utekl. Raději budu psát o metalu. Pivní stan se těšil poslechem tří kapel, pro které mohli vyznavači tvrdého kovu hlasovat. Vítěz dostal možnost živé produkce v sobotu.

Někdy kolem sedmé začali hrát FLAME OF GRAVE. Skupina má nějaké personální problémy, nicméně předvedla dobrou formu. Mladická dravost byla z hudby hodně cítit. Bubeník zvládal bubnovat se žvárem v puse. Frontman umí pořádně corově zařvat. Kytarově žádná velká věda. Převládaly spíše krátké tvrdé riffy. Největší minus bych viděl v neuceleném repertoáru. Chvíli to bylo HC, pak moderněji pojatý thrash či dokonce nejstarší speed metal. Nakonec pro ně hlasuji.

Následující bandu EX NIHILO začínám poslouchat z venku. K uším doléhá pomalejší houpavá hudba se zajímavou basou. Jenže uvnitř stanu dopadla kosa na kámen. Pánové v letech uctívají evidentně SLAYER, ale bubnuje jim Lars Ulrich bez povzbuzováků. České texty jsou podané zpěvy, které jsou někde uprostřed mezi deathem a thrashem. Jako celek hrozná slabota. Jako koníček pro pár opilých přátel na narozeninové oslavě určitě zábava.

Černokněžníkům GLOOMY SUNDAY hrálo všechno do karet. V kontrastu s přechozím vystupujícím letěli nadzvukovou rychlostí. Vypadali, že vědí, co mají hrát. Dost udělala atmosféra a image. Blackmetalovou show umocňovala tma. Díky menšímu prostoru ve stanu, jsem si užil bezprostřední kontakt s kapelou. Lépe vynikly dekorativní doplňky. Bicman řezničil v černé kukle, basák byl zas utržený z oprátky… Stylovým záběrem mně nejdál, nezaujatě nejúplnější kapela pátku. 

Milostnou předehru festivalu Metal Madness navštívilo pár desítek metliček. Rozhodly, že v sobotu si zahrají GLOOMY SUNDAY. V kiosku baštím s přáteli ještě párek v rohlíku a degustuji Jacka Danielse. O půlnoci odpočatý počítám ovečky. 

Berryho video

Pátek
Sobota

 

 


Zveřejněno: 31. 08. 2022
Přečteno:
892 x
Autor: Kubina | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář